Başkan Edebali Yıldırım'ın kentsel dönüşümünü ve vizyon projelerini anlattı!
Yıldırım’da Türkiye’nin birçok bölgesinin yanı sıra Kafkasya, Balkanlar ve Suriye’den gelerek ilçeye yerleşen tüm insanların dayanışma ve beraberlik duygularıyla kültür mozaiği halinde bir yapı oluşturduğunu olduğunu aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım, ilçemize göç eden insanların Bursa’ya açılan kapısı konumunda. Birçok şehirden fazla olan 750 binlik nüfusu, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve Vişne Ticaret Bölgesi ile şehrimiz oldukça önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Biz de bu güzel şehre değer katmak için problemli yapı stokunu yeniden düzenlemek, insanlarımıza daha yaşanabilir bir ilçe oluşturmak için radikal kararlar aldık. Yeni bir imar düzeni oluşturma adına belirli bölgelerimizi riskli alan ve kentsel gelişim alanı ilan ederek hemşehrilerimize ideal ve kaliteli yaşam sunmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

BAŞKAN EDEBALİ YILDIRIM’I ANLATTI
Yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, “Yıldırım’ın gelecek vizyonunun en önemli yansımalarından biri olan Mevlana- Ulus projemiz hızla devam ediyor. 850 konutun yer alacağı projemizin kaba inşaatını yıl sonunda tamamlayarak gelecek yıl Temmuz-Ağustos aylarında uzlaşma sağladığımız hak sahiplerine anahtarlarını temsil edeceğiz. Türkiye’nin en büyük spor kompleksini ilçemize kazandırıyoruz. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak sporda marka şehir hüviyetine büründüreceğimiz Yıldırım, olimpiyat ve dünya şampiyonlarının yetiştiği bir merkez olacak. Yıldırım’ın kültür parkı adını verdiğimiz Sular Vadisi Doğa Parkı, su temalı yapısı ve içerisinde barındırdığı tesislerle yalnızca Yıldırım’a değil, Bursa’ya değer katarak vatandaşlarımızın uğrak noktası haline gelecek. Gençlik merkezleri, Engelli Yaşam Merkezi ve kadın spor merkezleri, öncelikli hizmet gruplarımızda yer alan insanlarımız için yeni yaşam alanları olacak. Osmanlı kırsal mimarisinin günümüze taşınan en önemli mirası konumundaki Cumalıkızık’ta gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmaları ile kadim medeniyetimizin bizlere bıraktığı değerleri gelecek nesillere aktaracağız. Hizmetlerimizi yürütürken Sayın Valimiz İzzettin Küçük’ün desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Kendilerini belediyemizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk” diye konuştu.

‘BAŞKAN EDEBALİ ÖNEMLİ BİR İŞ BAŞARIYOR’
Yapısal sorunları nedeniyle Yıldırım’da yöneticilik yapmanın zor bir görev olduğunu, ancak Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin bu konuda önemli bir başarıya imza attığını kaydeden Bursa Valisi İzzettin Küçük, “İnsanlara kaliteli, standartları yüksek ve yaşanabilir bir yaşam kazandırmak için Başkan İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla adeta yüzen bir gemiyi parça parça sökerek yeniliyor. Özellikle insanlara kentsel dönüşümü anlatmak için inşa edilen Planlama ve kentsel Gelişim Merkezi çok önemli bir değer. Tümüyle vatandaşlara yönelik inşa edilmiş bu merkez, kentsel dönüşümde akıllardaki soru işaretlerini kaldıracak. Yıldırım Belediyesi’nce yürütülen hizmetlerden vatandaşlarımızın duyduğu memnuniyeti STK’larımız aracığı ile alıyoruz. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ve ekibini şehrimize kattıkları değerlerden dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181