Bursa Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan'da uzlaşmalar başlıyor!
Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin kaderini değiştirmeye hazırlanan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının önemli bölümlerinden birini de Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahallelerinde gerçekleştirecek. İmar plan taslağı, kentsel tasarım projesi ve mimari avan proje çalışmaları tamamlanan proje kapsamında 475 bin 732 metrekarelik alanda yer alan mevcut yapıların yerinde modern bir şehrin izleri yükselecek. Projede 235 bin 520 metrekarelik alanda konutlar, 52 bin 450 metrekarelik kısımda ise ticari alanlar yer alacak. Projenin çalışmalarını ve hak sahipliği hak edişleri çalışmaları tamamlanmasıyla birlikte Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hak sahipleriyle bilgilendirme ve uzlaşma görüşmelerine başlıyor.
 
TÜM BEKLENTİLERE CEVAP VEREN PROJE
Bölgede gerçekleştirilecek kentsel dönüşümün tüm detaylarını titizlikle çalışarak tamamladıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu bölgemizde mevcut yapıların yıpranmış olduğu, kentle bütünleşme problemleri, bölge ekonomisinin zayıflığı, sosyal alanların, ulaşımın ve otopark sorunu tespit edilerek mevcut problemlerin kentsel dönüşümle çözümleneceği ortaya çıkmıştır. İnsanlarımızın tüm beklentilerine yanıt verecek şekilde insan ve doğa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmişimizin izleri olan kültürler değerlerimizi koruyan, şehri olduğu kadar, hayatı da dönüştüren, sorunlarını çözüme kavuşturmuş ideal şehir oluşturuyoruz” dedi.
 
GÖNÜLLÜLÜK ESASI BAŞLICA KRİTER
Kentsel dönüşümün ihtiyaç değil zorunluluk olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Herkesin fedakarlık göstermesi gerektiği kentsel dönüşüm, insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için yapılması gereken bir ihtiyaç değil zorunluluktur. Vatandaşlarımızın günümüz şartlarına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız. Ayrıca sosyal yaşam alanlarıyla insanlarımızın yaşam standartlarını yükselteceğiz. Hak sahiplerinin mağdur olmaması öncelikli hedefimiz. Gönüllülük esasına uygun gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm sayesinde modern yapıların yanı sıra sosyal alanlarıyla canlılık getireceğimiz ilçemizde, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz. İnsanı odaklı projelerle Yıldırım’ı yükselen bir değer haline getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yıldrım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FIRAT 6 yıl önce

acaba uzalşama süresi ve başalama süresi arasında ki fark ne kadar ?

banner182

banner181