Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm projelerinin isimleri belli oldu!
Yıldırım’da yürütülen kentsel çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, insanların hayatlarına uygun, hayatın akışını kolaylaştıracak yaşam alanları oluşturmadan kentsel dönüşümün başarıya ulaşmasının mümkün olmadığına işaret etti. Kentsel dönüşümde ana felsefelerinin insana ve şehre hizmet olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “İnsanlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, kadim medeniyetimizi referans alarak Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken, bizim değerlerimize  yabancı, farklı kültürlerin mimari tasarımlarını taklit etmiyoruz. Kadim medeniyetimizden esinlenerek tamamen tarihi ve kültürel dokularımıza uygun özgün bir tasarım anlayışıyla; kimlikli, şahsiyetli, özellikli projeler üretiyoruz. Tasarımda kendi standartlarımızı uyguluyoruz” dedi.

VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ
Osmanlı şehirciliği ve mimarisinin temellerinin atıldığı Yıldırım’ın bu alanda önemli bir birikime sahip olduğunu aktaran Başkan Edebali, “Osmanlı askeri mimarisinin ilk örneği Balabanbey Kalesi, Osmanlı kırsal yaşamın ilk yansıması Cumalıkızık, sosyal devlet anlayışının ilk izleri olan Yıldırım ve Yeşil külliyeleri Yıldırım’da bulunuyor. İşte bu zengin mirastan güç alıyoruz.

Gücünü Yıldırım’dan alan, referansı kadim medeniyetimiz olan bu dönüşümü gerçekleştirirken, biz bu zengin mirası bırakanlara  vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için, projelerimize bu kadim medeniyetimizin banilerinin isimlerini veriyoruz. Beyazıt -152 Evler projemize cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Annesi Hafsa Hatun’un, Mevlana-Ulus’a çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed’in Annesi Hüma Hatun’un, Yiğitler Kentsel Dönüşüm Projemize Sultan 2. Murad’ın eşi ve Osmanlı Devletinin ilk güçlü hatun profillerinden birisi olan Mara Hatun’un, Esenevler Kentsel Dönüşüm projemize ise üç kıtada hüküm süren imparatorluğun Banisi Osman Bey’in eşi ve Bursa’nın kapılarını Osmanlı’ya açan Orhan Gazi’nin Annesi Malhun Hatun’un isimlerini verdik. Yine ilçemize kazandıracağımız iki gençlik merkezine Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmet’in isimlerini veriyoruz. Projelerimiz tasarımından ismine, tamamen kendi kültürümüzün ve medeniyetimizin yansıması olacak” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181