Edebali, Çınarönü mahallesine kentsel dönüşümde son durumu anlattı!
Ankara Yolu’nun altında bulunan Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü ve Hacivat mahallelerinde yapılan imar planı değişikliği sonrası, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin Yavuzselim’den başlattığı bilgilendirme toplantıları Çınarönü’nde devam etti. Başkan İsmail Hakkı Edebali, Çınarönü Mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği buluşmada, bölgenin yarınlarını kurtaracak yeni imar planı ve kentsel dönüşüm hakkında bilgi verirken vatandaşların sorularını da yanıtladı. Yıldırım’ın en büyük sorununun plansızlık olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Bu sorunun en önemli yansıması Ankara Yolu’nun altında kalan 6 mahallemizde ortaya çıkıyordu. Bitişik nizam 2 kat şeklinde yapılan eski plan şehirciliğe aykırı bir düzen. Şehir yaşamında geniş yollara, park alanlarına, kapalı pazar yerlerine, spor alanlarına, kaldırımlara, bisiklet yollarına ve otoparklara ihtiyaç var. Eski plan şehrimizin geleceğine hiçbir artı değer sağlamazdı. Bizler de hemşehrilerimize yaşam standartları yüksek bir hayat sağlayabilmek için elimizi taşın altına koyduk” dedi.

‘MUTLU İNSAN, SAĞLIKLI ŞEHİR’
Yeni imar planında bölgedeki mevcut resmi kurumlar dışında tüm alanların değişeceğine işaret eden Başkan Edebali, “Bu altı mahallemizin 418 hektarlık alanında yeni, modern ve güvenli bir şehir kurulabilmesi için mevcut okul, ibadethaneler ve diğer resmi kurumlar dışındaki tüm alanları değiştiriyoruz. Plan için birçok kurumdan görüş aldık. BUSKİ’den, UEDAŞ’tan, BURSAGAZ’dan, Büyükşehir Belediyesi’nden, DSİ’den, Karayolları’ndan, Orman Bakanlığı’ndan, Tabiat Varlıkları’ndan ve NATO’dan dahi görüş aldık. Bu 6 mahallemizin sorunlarını tümüyle ortadan kaldıracak en önemli çalışmanın yeni imar düzeni olduğuna karar verdik. Riskli alan ilan edilen bölgenin planlarında değişiklik yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde kaderine terk edilen bu mahallelerimizde 5 yılda 50 yıllık bir sıçrama yapabilmek için kollarımızı sıvadık. 40 yıldır biriken sorunlar için kimse kalıcı çözüm üretmemiş. Üç yıldır yapılan yoğun çalışmalar sonucunda yeni imar planımızın onayını aldık. Artık yeni planımızda Bursa’nın en gözde mahallesi hangisiyse, o mahalleden standartları çok daha yüksek bir mekânsal düzenimiz var” diye konuştu.

‘YENİ İMAR PLANI BÜYÜK KAZANÇ’
Plansızlık nedeniyle çöküntü bölgesi halindeki alanların ayakta durması için yeni planda ticari alanlara yer verdiklerini belirten Başkan Edebali, “Bölgede ekonominin canlanması için ticaret alanları ve iş yerlerine büyük pay ayırdık. Şuan Çınarönü’nde yaşayan insanlar başka bölgelerde çalışmasa Çınarönü ayakta kalamaz. Şehirde ticaret, işyeri, alışveriş olmadan hayatı idame ettiremeyiz. Mahalledeki imar düzeninin o ticari imkanları vermeli. Bu planı düşünürken sadece fiziki dönüşümü düşünmedik. Plan bize çok güçlü bir ekonomik kalkınmayı sağlayacak. Yerlerimizi en kıymetli hale getirdik. Planımızın onaylanmasıyla şuyulandırma çalışmalarımızı başlattık. Herkesin tapuları ortaya mağduriyet çıkmadan yeniden düzenlenecek. Tapu Müdürlüğü’nden çalışmaların en az 1,5 yıl süreceğini öğrenince Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’den ricada bulunarak ilave personel istedik. Biz de çalışmalara destek vereceğiz. Hedefimiz 6 mahalledeki insanlarımızın tapularını 5 ayda çıkarabilmek. Bunun ardından özel sektör bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları başlatmak için adeta yarışacak ve inşaat sektörü de hareketlenecek. Yeni imar planı bölge insanımız ve şehrimiz için çok büyük bir kazanç. İnsanlarımızın özlemini çektiği yeni ve modern bir yaşamın başlangıcına imza atmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayri karapınar 6 yıl önce

Mahallemizin şuhulandırması imarı daha kaç yıl sürecek belirsizlik bizlere zarar veriyor bir an önce bu meselenin çözülmesini rica ediyorum saygılarımla .

Avatar
Hayri karapınar 6 yıl önce

Mahallemizin şuhulandırması imarı daha kaç yıl sürecek belirsizlik bizlere zarar veriyor bir an önce bu meselenin çözülmesini rica ediyorum saygılarımla .

Avatar
Hayri karapınar 6 yıl önce

Mahallemizin şuhulandırması imarı daha kaç yıl sürecek belirsizlik bizlere zarar veriyor bir an önce bu meselenin çözülmesini rica ediyorum saygılarımla .

banner182

banner181