Sular Vadisi kamulaştırma işlemlerinde sona gelindi!
İlçeye kazandırılacak spor tesisleri, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanları ve parkların yanı sıra sosyal donatı alanları ile de dönüşümün sosyal boyutunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yenimahalle’de 28 bin metrekarelik alana inşa edilecek proje, bu mahallemizin yanı sıra Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerimize de değer katacak. Sular Vadisi Doğa Parkı ve Rekreasyon Alanı, sona gelinen kamulaştırmalarla bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak ve yalnızca Yıldırımlıların değil tüm Bursalıların ve yerli yabancı turistlerin yararlanabileceği bir tematik park inşa edeceğiz” diye konuştu.
 
YÜZDE 89 BAŞARI
Kamulaştırma işlemlerinde sona gelindiğini ve kısa süre içerisinde başlayacak yıkımlarla inşaat aşamasına geçileceğini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bölgedeki 328 hak sahibi ile görüşerek kamulaştırma çalışmalarının yüzde 89’unu tamamladık. Hak sahiplerine 10 milyon 872 bin 641 lira ödeme yapıldı. Tapu tescil ve ödeme işlemleriyle uzlaşma görüşmelerimiz aralıksız devam ediyor. Bunları kısa süre içerisinde tamamlayarak, inşaat aşamasına geçeceğiz ve Yıldırım’a büyük bir değer kazandıracağız” diye konuştu.
 
BURSA’YA DEĞER KATACAK
Proje tamamlandığında sadece Yıldırımlıların değil, tüm Bursalıların şehrin temposundan uzaklaşarak doğayla bütünleşebilecekleri önemli bir parkı ilçeye kazandıracaklarını dile getiren Başkan Edebali, “Yoğun çalışma temposundan ve günümüzün en büyük problemlerinden biri olan stresten uzaklaşmak isteyen tüm Bursalıların zaman geçirebilecekleri bir sosyal tesis yapacağız. Sular Vadisi Doğa Parkı ve Rekreasyon Alanı içinde; teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, doğal göl, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri yer alacak” ifadelerini kullandı. Vatandaşları projenin maketini incelemek için belediye hizmet binasına da davet eden Başkan Edebali, kentsel dönüşümün tamamlayıcı sosyal donatı alanlarından biri olacak projede ayrıca havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi yer alacağını da kaydetti.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181