Yıldırım Değirmenönü ve Karapınar Mahallelerinde kentsel dönüşüm başlıyor!
Kentsel dönüşüm hamlesiyle Yıldırım’ı özdeşleştiği plansız yapılaşmadan kurtararak modern ve ideal şehir hüviyetine kavuşturmayı hedefleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte, Değirmenönü ve Karapınar Mahallelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin ve Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi’nin inşa edileceği bölgede incelemelerde bulundu. 2 milyon 390 bin metrekare plan ve uygulama alanı içinde mevcut 5 bin 724 binanın yerine projelendirilecek dönüşümde, hali hazırda 34 bin 391 vatandaşın yaşadığı bölge Yıldırım’ın en modern yaşam alanlarından biri haline gelecek. Plansız ve sağlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 5 anaokulu, 9 ilkokul, 5 ortaokul, 4 lise, 3 sağlık ocağı, 11 dini tesis, meydan ve ticaret alanlarına da yer verilerek dönüşümün her alanda tamamlanması amaçlanıyor.Öte yandan gençliğe yapılan yatırımı ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak gören Yıldırım Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak bir diğer önemli tesis olan Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi, bünyesinde kütüphane, atölyeler, konferans salonları, sinema salonları, spor alanları ve kapalı otoparklarıyla gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatın içerisinde yer almasına katkı sağlayacak.

‘GELECEĞİN YILDIRIM’INI PLANLADIK’
Yıldırım’da uzun yıllardır gerçekleşen plansız yapılaşmaya son vererek bu önemli sorunu ilçenin makus talihi olmaktan çıkarmayı arzu ettiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da son otuz, kırk yıldır hiçbir planlama ilkesine uyulmayan düzensiz bir yapılaşma vardı. Yıldırım Belediyesi’nde göreve geldiğimiz ilk andan itibaren kolları sıvıyarak şehrimizin geleceğini kurtarmak adına standartları yüksek bir planlama yaptık. Geniş yolları, sosyal donatı alanları, yeni sağlık ve eğitim alanlarıyla değerlerimize, kültürümüze,mimari anlayışımıza uygun yeni bir tasarımla Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin planlarını oluşturduk. Bu bölge, planladığımız kentsel dönüşüm çalışması ile birlikte ticari açıdan da kendi ayakları üzerinde durabilen, yaşayabilen bir alan olacak. Plansız ve sağlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 22 eğitim kurumu, 3 sağlık ocağı, 11 dini tesis, meydan ve ticaret alanlarına da yer verilerek dönüşümün her alanda tamamlanmasını ilke ediniyoruz” dedi.

GENÇLERİN İHTIYACINA CEVAP VEREN MERKEZ
Şehrin ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarını inşa etmeyi kentsel dönüşüm projeleri kadar önemsediklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm çalışmasının yanında bölgenin değerini daha da artırabilmek için Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in de destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandırarak kendini geliştiren donanımlı bireyleri hayata daha güçlü hazırlayacağız. Hükümetin yatırım programı arasına alınan gençlik merkezini hizmete açtığımız zaman tesis, kütüphanesi, sinema salonları, fitness salonlarıyla gençlerimizin buluşma ve kaynaşma noktası olacak. Bölgeye yapılacak gençlik merkezi hem Karapınar Mahallemize, hem Değirmenönü Mahallemize hem de Yıldırım’a değer katacak. Bu önemli yatırımları ilçemize kazandırma hususunda bizlerin yanında olarak desteklerini hissettiren Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘BAŞKAN EDEBALİ YARINLARA YATIRIM YAPIYOR’
Yıldırım’ın çehresini değiştirerek İdeal Şehir konumuna getirmek adına durmaksızın çalışan Başkan İsmail Hakkı Edebali ile birlikte gayret sarf ettiklerini dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Yıllardır kendi kaderine terk edilen Yıldırım’ın çehresini değiştirmek adına başta çalışmalarımızın yerel yönetim kısmında bulunan Başkanımız ve ekibi ile Ankara’da Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizle beraber çok ciddi gayret sarf ediyoruz. 2012 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çıkarılan Kentsel Dönüşüm Yasası ile Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek çalışmalara zemin hazırladık. Şehirlerin yeniden imar edilerek insanlarımız için daha sağlıklı konutlar inşa edilebilmesi için oluşturulan yasa çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve belediyelerimiz elini güçlendirerek kanuni bir hak verdik. Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali de olağanca gücüyle kanunun kendisine verdiği yetkileri kullanarak Yıldırım’ın yarınlarına yatırım yapıyor. Bizler de Ankara’dan bu hizmetlerin Yıldırım’a aktarılması konusunda büyük emek ve destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YATIRIM PROGRAMINA DAHİL ETTİK’
Yıldırım’da oluşturulan yeni imar çalışmalarının Ankara’da karşılık bulmasının doğru bir yolda olunduğunun göstergesi olduğunu işaret eden Hüseyin Şahin, “6 mahallenin kentsel dönüşüm imar planlarının onaylanması, bu konuyla ilgili İller Bankası kredilerinin belediyemize aktarılması ve özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin, Yıldırım’a kazandırılan Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi’ni inceleyerek bunu tüm belediye başkanlarına örnek vermesi, bizlerin yaptığı çalışmaların hedefe ulaştığını gösteriyor. Başkanımızın,kentsel dönüşüm çalışmalarının yanında Değimenönü ve Karapınar mahallelerine inşa edilecek gençlik merkezi ile gençlerimizin sportif ve kültürel açıdan daha donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlamak adına talebi vardı. Yatırım programının şekillendiği 2016 yılının sonunda bu projeyi Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a ilettik. Kendisinin onayı ve destekleriyle bu bölgeye değer katacak bir gençlik merkezini Yıldırım’a kazandıracağız. Değirmenönü ve Karapınar mahallelerine inşa edilecek kentsel dönüşüm projesinin ve gençlik merkezinin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181