Yıldırım Esenevler ''Malhun Hatun'' projesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus, Yiğitler, Teferrüç ve 152 Evler-Beyazıt mahalleleri proje alanlarındaki hak sahipleri ile yaptığı bilgilendirme toplantılarının ardından Esenevler Mahallesi’nde planlanan ‘Malhun Hatun’ proje alanındaki hak sahiplerini Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde konuk etti. 9. 49 hektar alanda inşası planlanan Esenevler Mahallesi ‘Malhun Hatun’ projesinin tamamlandığında bölgede yaşayan bin 898 kişinin modern ve güvenli konutlarda yaşayacağını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, projede 135 bin 935 metrekare konut alanı, 13 bin 181 metrekare ticaret alanı ve toplam bin 426 adet konut yer aldığını söyledi. Projede ayrıca sosyal donatı alanlarının ve ticaret yerlerinin bölgeye artı değer katacağını belirten Başkan Edebali, yeni bir yaşamı bölge sakinlerine sunacaklarını ifade etti.

YILDIRIM’IN KADERİ DEĞİŞİYOR
Kentsel dönüşümde ön hazırlık çalışmalarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Diğer mahallelerimizde olduğu gibi Esenevler Mahallemizde de kentsel dönüşüm konusunda detaylı bir çalışma yaptık. Uzlaşma görüşmeleri öncesinde yaptığımız bilgilendirme toplantısıyla kafalardaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırmayı amaçladık. İlçemizde son 30 yılda yaşanan göçler, plansız büyümeye sebep oldu. Plansız yapılaşma yalnızca fiziki mekan sorunu değil. Bundan kaynaklanan ulaşım, otopark, güvenlik, madde bağımlılığı, asayişi bozan olaylar, yetersiz okul, sağlık ve sosyal donatı alanları sorunlarımız var. Göreve geldiğimizde mevcut sorunları öteleyerek günü kurtarmak yerine çözüme kavuşturmak adına Yıldırım’ın 3’te 1’inde imar planlarını değiştirerek, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birini başlattık. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

‘ORTAK AKILLA BAŞARACAĞIZ’
Kentsel dönüşümü zorunlu kılan en önemli faktörün deprem gerçeği olduğunu hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşüm parsel bazlı planlamalar yerine bölgesel planlamalar yapılarak başarıyla ulaşabilir. Dönüşüm sadece bir mahallede olmaz, çalışmaların ilçenin tümüne yayılması gerekir. Biz de göreve başladığımızda 3 bin 500 hektar imar alanına sahip Yıldırım’da bin 300 hektarlık alanın imar düzenini değiştirdik. Yaptığımız değişiklikler, toplumsal problemler ve yetersiz sosyal alanlar bizlere şehrimizi dönüştürmeyi zorunlu kılıyor. Türkiye nüfusunun yüzde 71’i deprem kuşağı üzerinde yaşıyor. Depremden sonra yapılması gereken acil müdahaleleri planlamak yerine, afet yaşanmadan can ve mal kayıplarının önüne nasıl geçebiliriz bunu tartışmamız gerekir. Bu kapsamda ilçemizi yeniden planlayarak imar etmemiz gerekir. Bunu da ancak ortak akılla hareket ederek gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

TEMEL İLKE GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşüm projelerinde gönüllülük ilkesini esas alarak insanların rızasını almaya önem verdiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Dönüşümü vatandaşlarımızla birlikte yapmak istiyoruz. Kamulaştırma yoluna gitmeden, vatandaşlarımızı yaşadıkları bölgeden uzaklaştırmadan rızalarını ve desteklerini alarak Yıldırım’ı dönüştürmek istiyoruz. İnsanlarımızı zorlayıcı, kamulaştırma yoluyla yaşadıkları bölgeleri, hatıralarını terk etmeleri konusunda baskı yapan bir anlayışla değil, gönül rızalarını alarak, uzlaşarak vatandaşlarımızın yerlerini kıymetli hale getirerek tekrar aynı bölgede yaşamaya devam etmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu. Vatandaşların aleyhte yapılan propagandalara aldırış etmemesini de isteyen Başkan Edebali, “Kafasında herhangi bir soru oluşan vatandaşımızın tek muhatabı Yıldırım Belediyesi’dir. Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’mizdeki konuyla yetkili çalışan arkadaşlarımızdır. Bizim amacımız vatandaşlarımıza modern ve sağlıklı koşullarda yaşam kalitesi yüksek bir şehir inşa etmek, çocuklarımızın daha insanca ortamlarda büyümesini sağlamaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181