Yıldırım'ın merkezinde 6 mahalle yenileniyor!
İlçenin tarihi kent merkezini yeniden canlandıracak çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapılacak yenileme uygulamalarla birlikte Yıldırım'ın tarihi ve kültürel izlerini geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi. Yıldırım'ın merkezinde yer alan 6 mahallenin yenilemeyle kaderini de değiştireceklerini belirten Başkan Edebali, "Ecdadımız modern şehirciliğin ve mimarinin temellerini 1400 yıl önce ilçemizde attı. Sosyal devlet anlayışının ilk izleri olan Yeşil Külliyesi, tarihi miraslarımızdan Emirsultan Camii ve diğer sivil tarihi yapılarımız bu yenileme çalışmalarıyla yeniden tarih ve yeşilin buluşma noktası haline gelerek şehrimizin yükselen değeri olacak" dedi.
 
TARİH ŞEHRİ YILDIRIM VURGUSU
Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi ile Yıldırım'ın çehresini değiştirmeye devam ettiklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kadim medeniyetimizden güç alarak başlattığımız ve ilçenin yüzde 33’nü kapsayan, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi ile geleceğin modern ve güvenli şehrini inşa ediyoruz. Tarihi kent merkezi yenileme projemizle de 6 mahallemizde toplam 438 bin 500 metrekarelik alan hem hak ettiği konuma gelecek hem de burada yaşayan insanlarımızı yaşam kalitesi yükselecek. Fiziki dönüşümün yanı sıra mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürüterek topyekun dönüşüm sayesinde tarih şehri Yıldırım, Türkiye'nin göz bebeği konumuna gelecek" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181