Yıldırım kentsel dönüşüm merkezine tam not!
Yıldırım’ı ‘ideal şehir’ konumuna getirecek kentsel dönüşüm çalışmalarının ve vizyon projelerin hazırlandığı merkez hakkında bilgiler veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm çalışmalarımızı anlatacağımız, Yıldırım Han Toplantı ve Konferans Salonu, projelerin hazırlandığı Kentsel Tasarım birimi, AR-GE ve Kalite Yönetim Temsilciliği bulunan merkezimiz Yıldırım’ı ortak akılla yönetmemize imkan sağlayacak” dedi.
 
YILDIRIM’DA UYGULAMA DÖNEMİ BAŞLADI
Yıldırım’a ‘altın dönem’ yaşatacak vizyon projelerde gelinen son aşamaları da anlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sadece Yıldırımlıların değil tüm Bursalıların faydalanabileceği bir sosyal alan olacak Sular Vadisi ve Doğa Parkı projemizi somut hale getirmek için çalışmalarımızın startını verdik” diye konuştu. Fiziki değişimi kültür merkezleri, gençlik merkezleri ve modern pazarları ile sosyal ve ekonomik alanda da tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Edebali, “Bin kişilik çok amaçlı salonuyla Molla Yegan Kültür Merkezi, sanat ve kültür programlarımıza ev sahipliği yapacak. Kültür sarayımızı birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarladık. Gençlik merkezleri, evlatlarımızın eğitimli ve donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak. Kapalı pazar yerleri hem esnafımıza hem de vatandaşlarımıza sağlıklı alışveriş olanağı taşıyacak” şeklinde konuştu. Mevlana Ulus Kentsel dönüşüm projesi hakkında da Vali Küçük’e detaylı bilgi aktaran Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümdeki en önemli amacımız vatandaşlarımızın dönüşüm sonrası da yine aynı bölgede yeni konutlarda yaşamasıdır. Bölgede ticari alanlar, sosyal donatı alanları, eğitim, sağlık ve spor alanları ile yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Bu haliyle de proje tamamlandığında Türkiye’de örnek bir dönüşüm gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR TESİS
Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nin her ince ayrıntısına kadar Türkiye’de kentsel dönüşümde örnek gösterilecek bir tesis olduğunu belirten Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Tümüyle vatandaşlara yönelik inşa edilmiş bu merkez, kentsel dönüşümde akıllardaki soru işaretlerini kaldıracak. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi yönetim biçimi olarak belirlediği katılımcı belediyecilik anlayışından dolayı kutluyorum” dedi. Hayata geçirilmeye başlayan vizyon projelerle dönüşümün, Yıldırım’ı her anlamda modern bir şehir konumuna getireceğini ifade eden Vali İzzettin Küçük, “Yıldırım’da birçok bölgede planlanan kentsel dönüşüm vatandaşlara sağlıklı, güvenli ve modern bir şehirde yaşama imkanı sunacak. Yıldırım, Bursalıların yeni yaşam yerlerinden birisi olacak. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ve ekibini şehrimize kattıkları değerlerden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181