Yıldırım kentsel dönüşümü ilçenin %33'ünü kapsıyor!
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ‘Büyükşehir Yönetimi ve İl Yönetiminin Yeni Yüzü' temasıyla düzenlenen 10. Kamu Yönetimi Sempozyumu’na konuşmacı olarak katıldı. İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de katıldığı sempozyumda Yıldırım ile ilgili sunum yapan Başkan Edebali, 2014 Yerel Seçimleri ile birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Kanunu sonrası yönetim ve vatandaşların hizmet alması noktalarında önemli gelişmelerin sağlandığını vurguladı. Yasanın özellikle kırsal kesimler açısından önemli kazanımlar sağladığını ifade eden Başkan Edebali, “Yasa çıkmadan öncesi ile çıktıktan sonrasında büyükşehirin getirdiği hizmet arasında çok büyük fark var. Bütçe farkı 30 katını buldu. Köylerin altyapıları, kanalizasyonları, içme suları, köy yerleşik alanların tekrar tespit edilmesi gibi Bursa’da çalışmalarımız var. Bu sempozyumda İzmir’in ilçe belediye başkanlarını dinleyince biraz şikayet gördüm. Ama Bursa’da Büyükşehir Yasası ile alakalı bir memnuniyetsizlik yok. Büyükşehir Yasası, faydalı bir çalışma ortamı sağladı” dedi.

BAŞARININ ANAHTARI ORTAK AKIL

Yıldırımla ilgili vizyonu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Edebali, şehrin toplumsal hayatında bilimin önder olması, bilimin pratiğe yansıtılmasının önemine vurgu yaptı. Toplumsal kalkınmanın ancak toplumun birlikte sürdürüldüğünde başarıya ulaşabileceğine işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Görev süremizin ilk gününden itibaren bu yönde adımlar attık. Yönetim anlayışımızın merkezine ‘ortak akıl’ı koyduk. Çözüm Merkezi, Çağrı Merkezi, Çek Gönder, gibi uygulamaları hayata geçirerek insanlarımızı yönetim mekanizmasın içerisinde dahil ettik. Biz hemşerilerimizi ilçemizin sakini değil sahibi olarak görüyoruz ve onların düşüncelerini, taleplerini önemsiyoruz. Geniş yolları, ticari alanları, sosyal donatı alanları, eğitim, sağlık ve spor alanlarıyla yaşam standartları yüksek, insanları mutlu ve huzurlu ‘İdeal Şehir Yeni Yıldırım’ı hemşerilerimizle birlikte oluşturuyoruz” diye konuştu.

GAYEMİZ İNSANI VE ŞEHRİ YÜCELTMEK

Yıldırım’ın çehresini değiştirecek ve ilçenin yüzde 33’ünü kapsayan, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini başlattıklarını da kaydeden Başkan Edebali, “Şehrin değiştirilmesini sadece fiziki mekanların yenilenmesi olarak değerlendirmiyoruz. Bunu sosyal ve kültürel projelerimizle destekliyoruz. Böylece, insanlarda değişiyor, sosyal aidiyet duygusu artıyor, toplumsal nezaket kültürümüz artıyor, suç oranları düşüyor” dedi. İnsan ile şehrin birbirlerini etkileyen kavramlar olduğunun da altını çizen Başkan Edebali “Birinin olumlu gelişmesi diğerini de olumlu etkiliyor. Kentsel dönüşümün değişik model ve yöntemleri ile hem fiziki dönüşümü hem de sosyal dönüşümü hayata geçirirken, kültürümüz, geleneklerimiz, geçmişimizi de muhafaza ederek sosyal bütünleşmeyi ve gelişmeyi yakalıyoruz. Öncelikli hedefimiz toplumsal sürdürülebilir kentsel gelişme sağlanması. Yeni şehircilik anlayışımızı projelerimizde uygulayarak hem şehrimizi hem de insanlarımızı yüceltmek için gayret ediyoruz'' ifadelerini kullandı. Sunumu büyük ilgi uyandıran Başkan Edebali, 2017 yılında yapılacak 11. Kamu Yönetimi Sempozyumu’na da konuşmacı olarak tekrar davet edildi.

Yıldırım Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181