Yıldırım Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan Mahallelerine yeni konutlar geliyor!
Kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi modern ve ideal şehir konumuna getirmeyi hedefleyen Yıldırım Belediyesi, ilçenin yüzde 33’lük kısmını kapsayan dönüşüm hamlelerinden birisini de Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahallelerinde gerçekleştirecek. Uygulama imar plan taslakları ve avan proje çalışmalarında sona gelinen proje kapsamında, plansız yapılaşmalar yerini modern ve güvenli konutlara bırakacak. 216 bin 200 metrekarelik alanda yapılacak uygulamayla bölgedeki mevcut 723 binanın yerini depreme dayanıklı, güvenli konutlar alacak.

İDEAL ŞEHİR VURGUSU
Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahallelerinde hayata geçirilmesi hedeflenen kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgiler veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde yürüttüğümüz tüm dönüşüm projelerinde olduğu gibi bu bölgede de modern şehirleşme uygulamalarını ve planlama yöntemlerini göz önünde bulunduruyoruz. Projemizi 216 bin 200 metrekarelik alanda uygulayarak şu anda o kısımda yaşayan 9 bin 368 insanımızın modern ve güvenli konutlarda hayatını sürdürmesini sağlayarak yaşam kalitelerini yükselteceğiz. Ayrıca bölgedeki plansız yapılaşmanın oluşturduğu kötü görüntüye son vereceğiz” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZIN TÜM BEKLENTİLERİNE CEVAP VERİYORUZ’
Kentsel dönüşümün tamamlandığında Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahallerinde ideal yaşam alanlarını ortaya çıkaracaklarını da vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bu 3 mahallemizin çehresini değiştirecek proje sayesinde buradaki yapılar yerini planlı ve güvenli binalara bırakacak. Bölgede fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal dönüşümünde tamamlanmasıyla birlikte, mahalle kültürü canlı tutularak ilçenin kalkınmasına art değer katılacak” diye konuştu. Vatandaşların tüm beklentilerine cevap verecek kentsel dönüşüm için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini de aktaran Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın tüm beklentilerine cevap verecek, insanı ön planda tutan projelerle, kültürel değerlerimizi koruyan bir kimliğe kavuşulacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı dönüşümle ilçemiz sadece Bursa’da değil ülkemizde yükselen bir değere sahip olacak” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181