Yıldırım Teferrüç'te kentsel dönüşüm başlıyor!
Plansız ve sağlıksız yapılaşma karşısında modern şehir oluşturarak insanların uzun yıllardır özlemini çektiği yaşam alanlarına kavuşmalarına olanak tanıyan Yıldırım Belediyesi, Teferrüç Mahallesi’nde gerçekleştirmeye hazırlandığı projeyle hem ilçeye değer katacak hem de rekreasyon ve turizm alanlarıyla ekonomik hayatın canlanmasını ve turizmin güçlenmesini sağlayacak. Bölgedeki projelerin tamamlanmasıyla birlikte iki etap halinde gerçekleştirilecek dönüşümün 1. Etap alanında yer alan hak sahipleri ile yapılacak uzlaşma görüşmelerinde de son aşamaya gelindi. Kısa süre içerisinde hak sahiplerini Türkiye’deki tüm belediyelere örnek gösterilen Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde ağırlayarak görüşmelere başlamaya hazırlanan Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara projenin detaylarını aktararak kentsel dönüşümle ilgili insanların akıllarındaki tüm soruların cevap bulmasına ve dönüşümün felsefesi olan gönüllülüğün sağlanmasında başrol oynayacak. Toplam proje alanı (1. ve 2. Etap) 51 bin 200 metrekareden oluşan çalışmanın ve 36 bin 600 metrekarelik bölümünü oluşturan 1. etap dönüşüm projesi tamamlandığında bölgedeki 134 konutta yaşayan 2 bin 156 vatandaş modern ve güvenli konutlarda yaşama imkanı bulacak. 344 modern, güvenli ve sağlıklı konutun yer alacağı projede ayrıca 17 bin 370 metrekarelik alanda turizm ve rekreasyon bölgeleri de yer alacak.

COĞRAFİ YAPIYA UYGUN OLACAK
Kentsel dönüşüm projesinde modern şehirleşme uygulamalarının ve planlama yöntemlerinin göz önünde bulundurulduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçenin genelinde başlattığımız dönüşüm projelerimizin temelini çevre ve kültür değerlerinin korunması, kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşümle birlikte altyapı sistemleri oluşturuyor” dedi. Bölgedeki dönüşümün coğrafik yapıya uygun şekilde yapılacağını da altını çizen Başkan Edebali, “Teferrüç mahallesinde yıllarca süren plansız yapılaşma, güvensiz yapılaşmanın yanı sıra Uludağ’ın yeşiline ve görüntüsüne de ciddi oradan zarar vermiş. Projemizle bu durumu ortadan kaldırarak yeşil cennet Uludağ’ın görünümünün ve doğasının korunmasına önem veriyoruz” dedi.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181