Yıldırım Yiğitler Mahallesi Kentsel Projesinde uzlaşma görüşmeleri devam ediyor!
Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında vatandaşların sesine kulak vererek hak sahiplerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yiğitler Mahallesi’nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında devam eden uzlaşma görüşmelerinde hak sahipleri ile düzenlenen buluşmaların 3.’sünde, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali gerçekleştirdiği sunum ile çalışmaların detaylarını katılımcılara aktardı. Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde yürütülen görüşmelerde vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yiğitler Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşümde, fiziki mekanların yanında sosyal alanların da büyük paya sahip olacağını söyledi. Çocukların ve gençlerin geleceğini şekillendirmede, sosyal yaşamı güçlü olan şehirlerin büyük etkisi bulunduğuna vurgu yapan Başkan Edebali, “Şehrimizi geleceğe hazırlarken çocuklarımızın ve gençlerimizin de sportif ve sosyal aktivitelerden faydalanabilmesi için yeni mekanlar oluşturmamız gerekiyor. Şehirlerdeki en büyük tehlikelerin başında zararlı alışkanlıklar, madde bağımlılığı, gençlerin zamanını ve zihnini işgal eden sanal dünya geliyor. Gençleri hayata kazandırmamız için yalnızca nasihat yetmez, enerjilerini harcayabilecekleri, sosyalleşebilecekleri fiziki mekanlara ihtiyaç var. Yiğitler Mahallesi’nde inşaatı süren Türkiye’nin en büyük spor kompleksi, kentsel dönüşümü sosyal dönüşümle destekleyerek bölgeye ve şehrimize çok büyük artı değer katacak” dedi.

YENİ BİR HAYAT
Plansız yapılaşmadan kaynaklanan sorunların ilçenin büyük bölümünde olduğu gibi Yiğitler’de de etkisinin hissedildiğini işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yiğitler Mahallesi’ndeki problemimiz plansız yapılaşmadan kaynaklanan yapı stoku. Plansız yapılaşma hayatın birçok alanını olumsuz etkiliyor. Yıldırım’da bugüne kadar süre gelen plansız yapılaşmayla oluşan problemli alanlardan dolayı sadece mekanlarımızda sorun yaşamıyoruz. Birçok sosyo-kültürel sorununun yanında eğitimle ilgili, sağlıkla ilgili eksikliklerimiz var. Bunların birçoğunun kaynağı şehrin plansız yapılaşma sonucu oluşan alanlar. Bir yerde çıkmaz, karanlık ve dar sokak ne kadar fazlaysa, suç unsurunun oluşması için çok uygun mekanlar oluşur. Karanlık alanlar azaldıkça, caddeler, bulvarlar genişledikçe suç unsurun oluşma oranı azalır. Biz eğer şehrimizi geleceğe hazırlayabilirsek, sadece modern ve yeni mekanlara sahip olmayacağız. Yeni ve kaliteli bir hayata sahip olacağız. Şehirlerde fiziki alanların yanında ortak yaşanabilecek sosyal alanlara da ihtiyacımız var. Park alanlarına, pazar alanlarına, geniş yollara, otoparklara, bisiklet yollarına, ticari alanlara ihtiyacımız var. Bir mahallede yalnızca meskenlerin olması o bölgeyi tek başına yaşatmıyor. Mahallelerde ekonomik yaşamın canlanabilmesi için ticari alanlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘RADİKAL KARARLAR GELECEĞİ KURTARACAK’
Rutin hizmetlerle Yıldırım’ı geleceğe taşımanın mümkün olmayacağına ve radikal kararlar alarak yarınları kurtaracak çalışmalar yapılması gerektiğine göreve geldiklerinde karar verdiklerini belirten Başkan Edebali, “Biz de göreve başladığımızda belediyenin imkanları nispetinde çalışarak rutin hizmetleri yapmanın Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak çalışmalar olamayacağını gördük. Günü kurtarmak yerine Yıldırım’ın geleceğini kurtarmak için radikal kararlar alarak şehrimizin dönüşümünün zorunlu olduğuna karar verdik. Bunu gerçekleştirmenin en zor kısmı da şehri yeniden planlamaktır. Yiğitler Mahallesi’nde planlama yapılırken, öncelikle mevcut durum tespit çalışmaları yapıldı. Bölgedeki konut sayısı, mülk sahiplerinin sayısı, konutların ruhsat durumları, ticari alanların sayısı, ailelerin yapısı ve gelir durumu, suç oranları, sosyal problemler analiz edildi. Konusunda uzman birçok mühendislik alanın gerçekleştirdiği uzun çalışmalar sonucunda Yiğitler Mahallesi’nde ilan ettiğimiz kentsel gelişim alanındaki planlarımızı tamamladık. Kentsel dönüşüm bir fedakarlık işidir. Herkesin fedakarlık göstermesi gerektiği kentsel dönüşüm, insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için yapılması gereken bir ihtiyaç değil zorunluluktur” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hazel karakas 6 yıl önce

Biz 1 kere toplantıya cagirikdik biz kentsel dönüşüm istemiyoruz hem kira yardımı yok hem hakkimizi vermiyorsunuz

Avatar
hasan kilic 7 yıl önce

Mahle sakinlerini bir ara topliyarak belediyeden bit yetkili gelmesi kentsel donusumu deteyli anlatilmasi birde herkezin evinin metre karasine gore daire verilmesi dukkanina dukkan ve ev kira yardimi kac sene de biterse ozaman icinde kira verilmesi calismalarinizda kolay gelsin

banner182

banner181