Yıldırım Yiğitler Mahallesi'ne sosyal yaşam alanı merkezi!
Kentsel dönüşüm hamlesinde modern ve güvenli fiziki yapıların yanında sosyal donatı alanları ile dönüşümü taçlandıran Yıldırım Belediyesi, son dönemde yapılan yatırımlarla ilçedeki çocuk oyun ve dinlenme parkı sayısını 347’ye çıkardı. 919 metrekare toplam kullanım alanına sahip parkın 659 metrekaresi yeşil alan olarak planlanırken, parkın bünyesinde çocuk oyun grubu, spor kondisyon aletleri, bank ve masa gibi donatı aletleri bulunuyor. Yiğitler Mahallesi’ne kazandırılan Kartopu Parkı’nın açılışı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Parlak, Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Gencer, belediye bürokratları, belediye meclis üyeleri, Yiğitler Mahalle Muhtarı Süleyman Uzun, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. İnsanların yaşamın stresinden uzaklaşacakları, çocukların güvenle oyun oynayacağı parkları Yıldırım’a kazandırmaya büyük önem verdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahallemiz için çocuklarımızın nefes alabilecekleri, insanlarımızın dinlenebilecekleri spor yapabilecekleri bir alanı Yiğitler Mahallemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
‘YARINLARIN YILDIRIM’INI PLANLIYORUZ’
Yıldırım’daki en önemli işin plansız alanlarda dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu belirten Başkan Edebali, “Nüfus yoğunluğu yüksek olan bir ilçe olarak şehrimizi yeniden planlamaktan başka çaremiz yok. Yeni bir şehir düzenine geçiyoruz. Amacımız kısa vadeli çözümlerin önüne geçerek uzun vadeli hizmeti üretebilecek çalışmalar yapmaktır. Bugünü değil yarını planlayan anlayışla bin 125 hektarlık alanda dönüşüm yapan Türkiye’de bir başka belediye yok. 2 buçuk yıl süresince dönüşümün mutfağında hazırladığımız projelerimizin ardından Mevlana Mahallesi’nde dönüşüme başlayarak artık Yıldırım’ı adeta şantiyeye çevirerek çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 30’un üzerinde mahallemizde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Dönüşüm yapılacak alandaki vatandaşları başka bölgelere göndermeden modern konutlarda, güvenli koşullarda yaşatmak temel gayemiz. Dönüşümün yanında büyük vizyon projelerle Yıldırım’ın çehresini değiştireceğiz. Mevcut tesisler insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeyecek duruma geldi. Bin kişilik salonuyla Molla Yegan Kültür Merkezi adeta bir kültür sarayı olacak. Sular Vadisi Yıldırım’ın kültürparkı olacak ve su temasıyla Türkiye’ye örnek teşkil edecek. Gençlik merkezleri, meydanlar ve tüm sosyal donatı alanlarıyla Yıldırım’ı geleceğe adım adım taşıyacağız” diye konuştu.
 
YENİ SOSYAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ
Yiğitler Mahallesi’nde yapılan çalışmaların yanında Yıldırımlılara yeni bir müjde veren Başkan Edebali, “Yiğitler Mahallemizde Türkmen Başı Caddesi ve Ankara Yolu arasında 30 hektarlık alanda dönüşüm yapacağız. Tasarımlarımızı tamamladık ve mülk sahipleriyle görüşmelere kısa süre içerisinde başlayacağız. Konut ve ticari alanlarla dönüşümde Yiğitler değer kazanırken Yıldırım da değerlenecek. Yiğitler’de nüfusun yaşadığı alanın yarısında dönüşüm gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin en büyük spor kompleksini mahallemizde yer alan Kara Yolları arazisine yapıyoruz. Mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda olan 34 bin metrekare ormanlık alanda insanlarımızın nefes alacağı bir park oluşturmak için kullanım hakkını alarak tüm Yıldırımlıların dinlenebilecekleri, doğayla kucaklaşabilecekleri bir alanı bölgeye kazandıracağız. Saha ekibimiz bu mahallemizde 785 hane ziyareti gerçekleştirerek hemşehrilerimizin talep ve önerilerini kapı kapı dolaşarak alıyor. Mahallemizde rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında okullarda, camilerde, parklarda ve insanlarımızın kullanımının yoğun olduğu tüm bölgelerde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. En temel insani ihtiyaç olan suyu ve elektriği bulunmayan 411 hanemizin özlemini dindirdik. Mahallemizin çehresine değer katacak parkımızın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
MUTLU İNSANLARIN ŞEHRİ YILDIRIM
Yıldırım’da dönüşümün yalnızca yeni konutlarla sınırlı kalmadığını görmekten mutluluk duyduklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Yerel yönetimlerimizin ve Merkezi Hükümetimizin uyumlu çalışmasıyla insanlarımızın yaşam kalitesini artıracak çalışmalara imza atıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz parkımız çocuklarımızın teknolojinin esiri olmadan oynayabileceği, insanlarımızın spor yapabileceği veya hayatın stresinden bir nebze de olsa dinlenerek uzaklaşabileceği bir yaşam alanı olmuş. Yıldırım, dönüşümü sosyal alanlarda da destekleyerek yarınların modern yüzü olarak insanlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir olacak. Yıldırım’ı mutlu insanların şehri haline getirmek için durmaksızın çalışan Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi kutluyorum” dedi. Rutin çalışmaların yanında sosyal alanın her noktasında hizmet üreten Yıldırım’ın tüm şehirlere örnek olduğunu dile getiren Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “İlçemizde imar alanında önemli bir dönüşüm çalışmasının yanında, şehrin gelecek vizyonuna katkı sunacak adımlar atılıyor. Şehirler, sosyal alanları olan kültür merkezleri, parkları ve spor tesisleri ile modernleşir. Yıldırım’ın modernleştiğini de çehresindeki dönüşümü yakından görerek şahit oluyoruz. Bu modernleşme hamlesine öncülük eden Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181