"Yıldırım’da Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm projesini planladık"!
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca’yı makamında konuk etti. Koca’ya yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Yıldırım, Balkanlardan Kafkasya’ya, Ortadoğu’ya ve Türkiye’nin her bölgesine gönül coğrafyamızın farklı noktalarından insanlara ev sahipliği yapıyor. Yıldırım adeta küçük bir Türkiye portatifi. Biz 700 bin kişilik, birbirlerinin dertleriyle dertlenen, mutluluklarını paylaşan büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir ferdi olarak, ailemizin her ferdinin mutluluk ve huzuru için çalışıyoruz” dedi.
 
MUTLU VE HUZURLU ŞEHİR 
Yıldırım’da Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesini planladıklarını da aktaran Başkan Edebali, “Bursa ve Yıldırım’da çok ciddi bir deprem gerçeği var. Yıllardır devam eden aşırı göçün doğurduğu plansız yapılaşma sonucunda ilçemizdeki yapı stokumuzun büyük bir bölümü sağlıksız. Bu gerçekleri göz önünde bulundurarak Yıldırım’ın yüzde 33’ünü kentsel dönüşüm alanı olarak belirledik. Projelerimizin tamamına yakının planlama süreci tamamlandı. Mevlana-Ulus’ta ilk etap anahtar teslimini 2018’te yapacağız. Yiğitler ve Teferrüç’te ise hak sahiplerine uzlaşama görüşmelerimiz devam ediyor. Yine Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandırıyoruz. Sular Vadisi Kültürparkı’nın temelini attık. Yıldırım’ı insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 
YILDIRIM’I ÖRNEK GÖSTERİYORUZ 
Yıldırım’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, “Yıldırım Belediye Başkanımız’ı ziyaret ederek kendileriyle istişarelerde bulunduk. Genel Merkezimiz’in yaptığı araştırma ve belediyemizin performansı ile yatırım planlaması gibi birçok başlıktaki değerlendirmeyi başkanımızla paylaştık. Özellikle kentsel dönüşüm projelerini yakından takip ediyoruz. Başkanımızla Ankara’da da bu konularla ilgili zaman zaman görüşme fırsatımız oluyor. Yıldırım Belediyesi dönüşümü tek merkezden yürütmek adına hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm ve Planlama Merkezi’ni tüm belediyelere örnek gösteriyoruz. Yine kentsel dönüşüm çalışmalarında izlenen yol ve insan merkezli anlayışı çok takdir ediyoruz. Başkanımızı çalışmalarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181