Çanakkale 1915 Köprüsü'ne 5 ülke talip oldu!
Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 18 Mart'taki temel atma töreni yaklaşırken inşaat ihalesine katılacak isimler de belirginleşiyor. 26 Ocak'taki ihale için en az beş grup yarışacak. 5 milyar dolar değerindeki ihalenin Güney Kore, Japonya, Çin, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) talipleri var.

Bloomberg'e konuşan iki kaynak, Japonya'nın en büyük ikinci ticaret şirketi Itochu ile Japon firması IHI Corporation, ihaleye Nurol Holding ve Makyol İnşaatla birlikte gireceğini söyledi. Hyundai ise İtalyan inşaat Astaldi, İçtaş ve Kalyon İnşaatla birlikte teklif sunmayı planlıyor. 27 MİLYONLUK TAAHHÜT Astaldi ayrıca, Cengiz ve Kolin İnşaat'm Çinli dev Sichuan Road and Bridge Co. üe katüacağı ihaleye BAE'den SK Mühendislik ve İnşaat Şirketi ve Güney Koreli Daelim Industrial Co., Limak ve Yapı Merkezi İnşaat ile dâhil olacak. Gruplar, ihaleye katılabümek için 27 müyon dolar taahhüt etmek zorunda.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181