Çanakkale Boğaz Köprüsü - Otoyol Güzergahı Belli Oldu!

Türkiye'nin en önemli mega projelerinden birisi olan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün çalışmalarının başlayacağının açıklanması Çanakkalelileri ve bölgede yaşayan vatandaşları heyecanlandırdı. Köprü müjdesinin ardından gözler Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ana geçiş noktasını oluşturacağı Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyoluna çevrildi. Peki Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyolu nereden geçecek?

Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyolu nereden geçecek?
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyolu projesi İstanbul Silivri'den başlayıp Tekirdağ'a kadar uzanacak. Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçelerinden geçerek Çanakkale’ye ulaşacak köprünün güzergahı ise; Silivri Kınalı Cezaevi istikametinden başlayıp; Çeltik, Çanta ve Gümüşyaka Mahalleleri arazilerinden Tekirdağ'a doğru devam edecek. Ayrıca otoyol, Çanakkale’nin Gelibolu, Lapseki, Çan ve Yenice ilçeleri üzerinden Balıkesir Balya ilçesinde son bulacak.

ÇED süreci başlayan Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyolunun güzergahı 2 kesimden oluşacak. Projenin;

1.Kesimi Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu (Boğaz Köprüsü Kesimi Hariç) 
2. Kesimi Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu (Boğaz Köprüsü Kesimi Dahil) şeklinde planlanıyor.

Toplam otoyol uzunluğu 324+415 kilometre olan otoyolda 1. kesim uzunluğu 277+599 kilometre iken; 2. kesim ise sadece boğaz kesimi ve bağlantı yolları olup, toplam uzunluğu 46+816 olarak tasarlandı.

Ayrıca Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyolu güzergahı 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olarak inşa edilecek.

Çanakkale Boğaz Köprüsü ne zaman yapılacak?


Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuncay bayer 8 yıl önce

Yine en dar yeri seçmeyin.. burası olsun hayır şurada olacak laflarına kulak asamyın..olması gereken yerde olsun..please..

banner182

banner181