Çanakkale Güvenevler Sitesi'nde anahtar teslim töreni yapıldı!
Depreme dayanıksız olması nedeni ile yıkılarak, Çanakkale Belediyesinin destekleri ile kentsel yenileme kapsamında yeniden inşa edilen eski Güvenevler Sitesi’nde hak sahiplerine anahtarları düzenlenen törenle takdim edildi.

6 Ekim 2017 Cuma günü düzenlenen anahtar teslim törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Özleyiş Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, Çanakkale Belediyesi Birim Müdürleri, Kale Bayar İnşaat ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm İthalat İhracat LTD Şti. yetkilisi Mustafa Bayar, Mahalle Muhtarları ve hak sahipleri katılım gösterdi. Törende Kale Bayar İnşaat ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm İthalat İhracat LTD Şti. yetkilisi Mustafa Bayar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından dua okundu.

Anahtar teslim töreninde konuşan Başkan Gökhan; “Güzel bir günde, güzel bir sitenin anahtar teslim töreni için bir araya geldik. Bozcaada’da yaşanan depremin ardından AFAD burada bir tahlil yaptı ve buranın ağır hasarlı olduğunu tespit ederek yıkılması gerektiğini iletti. Tabi burada yaşayan insanlar daha ziyade dar gelirli insanlar, ama bizim düşüncemiz, burada yaşayan insanlar yine kendi evlerinde oturabilme imkanına kavuşsunlar. İnsanları paralarını verip buradan çıkartmak uygun değil. Böyle bir anlayışımız hiçbir zaman olmadı. Sosyal konutlarda da bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Gökhan; “Burayı hayata geçirmemiz tabi biraz zaman aldı. Mustafa Bey de buranın yapımına talip oldu. Makul bir ücret karşılığında bunu yapabileceğini söyledi. Biz de bu noktada katkı vermek için imarla ilgili düzenlemeleri yaptık. Sonuç itibari ile kimse buradan ayrılmadan, herkes kendi bulunduğu alanda evlerine kavuşmuş oldu. Burada da bir alan vardı ve onu da içine kattık. Belediye de burada 7 daire sahibi oldu. Onları da lojman olarak kullanmayı düşünüyoruz. En azından Belediye çalışanlarının bilinen insanlar olması, sitenin nizamı için de iyi olur diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’nin deprem bölgesi olduğuna vurgu yapan Başkan Gökhan; “Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Deprem bir hakikat. Ne zaman olacağını bilmiyoruz ve bilmemiz de mümkün değil. Ama biz depreme karşı temkinli olmak zorundayız. Arık son teknolojiler ile depreme dayanıklı binalar yapılabiliyor. Bu anlamda zemin etütleri yaptık. Bu konuda müteahhitlerimiz de duyarlı” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan; “Burada daha önceden yaşayan vatandaşlarımızın yeniden yeni binalarında yaşama fırsatı bulduğu için mutluyum. Bunu sağlayan Mustafa Bayar kardeşimize de teşekkür ediyorum. Mustafa Bayar bu konuda büyük çaba da sarf etti. Belediye çalışanı arkadaşlarımız da buranın planlanması için yoğun çalışmalar yaptılar. Belediye Meclisi Üyelerimiz de bu bağlamda yapılması gereken ve mecliste alınması gereken kararları alarak buranın bir an önce yapılmasını sağlamış oldu” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Özellikle dar gelirli vatandaşların yaşadıkları yerlerde dönüşüm yapmak kolay değil. Bunun mücadelesini Sosyal Konutlarda da yapıyoruz. Fevzipaşa’da da Sosyal Konutlarda da aynı düşüncedeyim. Orada var olan insanların, yaşadıkları alanlarda koşullarının düzeltilmesi esastır. Yoksa ver parasını, onları oradan gönder, bu doğru değil. İmkanlarımız varken bunu değerlendirmemiz lazım” dedi.

Başkan Gökhan; “Burada belediyenin imkanı vardı ve buna destek olduk. Sosyal Konutlarda da belediyenin imkanı var ve bunu sağlamaya çalışıyoruz. Belediye binasının yanındaki eski Küçük Sanayinin bulunduğu alan var, orada ki binalar bitmek üzere. Yine oradaki insanlara dükkanlarını ve evlerini veriyoruz. Barbaros Mahallesi’ndeki 54 Evler vardı, orada yine aynı şekilde, insanların ellerindeki mallarını almadan çözüm ürettik. Sonuç itibari ile de çok güzel bir mekan oldu. Barbaros ve İsmetpaşa Mahallelerinde iki katlı evler vardı. Orada da dar gelirli insanlar yaşıyorlardı. İnsanların desteğe ihtiyacı vardı. Oraları 2 kattan 4 kata çıkardık, imar tadilatlarını yaptık ve o bölgeler de hızlı bir şekilde yenileniyor” şeklinde konuştu.

Kentlilerin barış ve huzur içinde yaşayabilmeleri için mücadele verdiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Bir kentte huzur, mutluluk ve barış olsun istiyorsak, kentte yaşayan insanların üzülmemesini sağlamak bizim görevimiz. İnsanlar, ‘ben sahiplenilmiyorum, kaderim ile baş başa bırakılıyorum’ derse o kentte barış olmaz. Ben de bunun tam tersini yapmaya çalışıyorum. Onun için bu gün gerçekten çok mutluyum. Güle güle oturun. Allah bir daha kaza bela vermesin. Mutlu olun. Siz mutlu olursanız, biz de mutlu oluruz. Mühim olan da budur. Çocuklara da sözümüz var, parklarını yapacağız. Yolu da bir an önce yapacağız. Yine talepleriniz olursa, her zaman kapımız açık” dedi.

Başkan Gökhan, konuşmasının ardından hak sahiplerine anahtarlarını takdim ederken, Kale Bayar İnşaat ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm İthalat İhracat LTD Şti. yetkilisi Mustafa Bayar Çanakkale Belediyesine ait dairelerin anahtarlarını Başkan Gökhan’a teslim etti. Güvenevler Sitesi sakinleri verdiği destek nedeni ile Başkan Gökhan’a teşekkürlerini iletirken, tören yapılan ikramın ardından sona erdi.

Çanakkale Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181