Çanakkale İsmetpaşa kentsel dönüşüm projesi görücüye çıktı!
İsmetpaşa Mahallesi'nde yaşayanların yüzde 97 gibi büyük bir kısmının onayladığı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin detaylan Çataltepeliler Derneği içerisinde Cuma akşamı saat 19:00'da gerçekleşecek olan toplantı sonuna kadar görülebilecek. İsmetpaşalılar yeni projede bulundukları yeri, evlerin planlarını ve hatta komşularını dahi görebilecek.

Bir süredir kent gündeminde konuşulan İsmet Paşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için son adımlar atılıyor. Projenin detayları Çataltepeliler Derneği'nde askıya çıkarıldı. Projelerin yanında Çanakkale Belediyesi imar görevlileri de bulunarak gelenlere bilgilendirmede bulunuyor. Perşembe ve Cuma günü saat 19:00'da Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye imar planlama ekibinin de katılacağı konuyla ilgili iki toplantı düzenlencek. Proje askıları da Cuma günkü toplantı sonuna kadar Çataltepeliler Derneği'nde görülebilecek. 

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İsmetpaşa Mahallesi'nin büyük bir bölümü, İsmetpaşalıların yüzde 97 oranında onayını alarak yapımına 2017'de başlanması bekleniyor. Kanuna göre; Kentsel Dönüşüm Projeleri Kapsamında giren bir yerde, deprem riski taşımayan binalarda oturan 3'te 2'lik kesimin onay varsa orada değişime gidiliyor. Ancak İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Özkan Vural, mevcut durumda Sosyal Konutlardaki konut sahiplerinin yüzde 97'lik kesimin onay verdiğini hatırlatarak, onay vermeyen yüzde 3'lük kesim ile ilgili olarak ise; gerekirse birebir konuşarak ikna etme çabasına gideceklerini ve herkesin onayıyla projeyi uygulamaya geçirmek istediklerini belirtti.

Çanakkale Olay gazetesine konuşan Vural; "Sürecin artık sonuna geliyoruz. Yapacağımız toplantılarda aşamaları vatandaşa anlatarak bilgilendirmede bulunacağız. Türkiye'de bir Belediye'nin üstlendiği ilk defa böyle bir proje olacak. Türkiye'de ilk olacağı için de Türkiye'ye örnek bir proje olacak. Benim proje anlayışıma göre mükemmel bir proje. Benim çok hoşuma gitti, vatandaşların da çok hoşuna gitti. Herkesi Perşembe ve Cuma günü yapılacak olan toplantılara bekliyoruz" dedi.

Atakan Alkış / Çanakkale Olay Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181