Çanakkale Sosyal Konutlar Mevkii kentsel yenileme projesi çalışmaları sürüyor!
Çanakkale Belediyesinin girişimleriyle İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Sosyal Konutlar Mevkiine yönelik düzenlenen Kentsel Yenileme Projesine ilişkin hak sahipleriyle gerçekleştirilen birebir görüşmelerin sona ermesi ile birlikte, hak sahiplerinin yoğun katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

860 konutun bulunduğu Sosyal Konutlar Mevkiinin depreme dayanıklı ve günümüz koşullarına uygun olarak, ayrıca hak sahiplerinin mağdur edilmeden yenilenmesine yönelik çalışmaları başlatılan Kentsel Yenileme Projesinde, 2014 yılında düzenlenen Ulusal Mimari Proje Yarışması sonucunda dereceye giren projelerin değerlendirildiği, hak sahiplerinin görüş ve önerilerinin alındığı birebir görüşmeler de sona erdi.

İki gün gerçekleşecek olan değerlendirme toplantılarının ilki ise, 22 Aralık 2016 Perşembe günü Çataltepeliler Dernek Lokalinde, hak sahiplerinin katılımıyla gerçekleşti.

İlk olarak projede gelinen noktayı hak sahipleriyle paylaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 860 konutun hak sahiplerini kapsayan birebir görüşmeler sonucunda, 815 hak sahibinin projeye onay verdiğini, bu oranın ise yüzde 95.3 olduğunu kaydetti. Projeye onay vermeyen 40 kişi olduğunu kaydeden Başkan Gökhan, “Bu 40 kişi ile ilgili de eminim bir çözüm bulunacaktır. Sürecin gidişatında benimle görüşmek isteyenler var, görüşemeyenler var, yurtdışında olanlar var… Bu süreç tamamlandığında bu sayının düşeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Projeye başlanıldığı zaman, alanın büyük olmasından dolayı iki etaba ayrılacağını kaydeden Başkan Gökhan, iki etap arasında bir yıl süre olacağını kaydetti. Başkan Gökhan, “İki etap arasında 1 yıl olacak. İlk etap başlayıp, bir yılı doldurduğunda diğerine başlanacak. İlk başlayan 24 ayda tamamlanacak, ikinci başlayan da başladığı tarihten itibaren 24 ay içerisinde tamamlanacak” dedi.

Kentsel yenilemenin ne şekilde olacağı konusunda da hak sahiplerini bilgilendiren Başkan Gökhan, çarşı, yeşil alan gibi pek çok düzenlemeyle, depreme dayanıklı yeni yaşam alanlarının yaratılması adına hazırlanan projeye yönelik bilgileri hak sahipleriyle paylaştı. Toplantı, soru-cevap bölümüyle birlikte son buldu.

Çanakkale Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181