'TOKİ Çorum emekli konutlarına başvuru için dernek üyeliği şartı yok'!
Çorum'da ihalesi yapılan 699 adet TOKİ konutlarının emekliler için satışa sunulacağını açıklayan TOKİ Finansman Daire Başkanı hemşehrimiz Ayhan Karaca, emeklilerden hiç bir dernek üyeliği şartı aranmayacağını, emeklilik kartı ya da banka dekontu ile emekliliğini ispat eden herkesin müracaat yapabileceğini söyledi.

DERNEKLE İLGİSİ YOK
Yapılan çalışmaların tamamen TOKİ kural ve esaslarına göre yapıldığını belirten Ayhan Karaca, yapılan tüm çalışmaların gerek Türkiye genelinde gerekse Çorum'da hiç bir dernekle ilgisinin bulunmadığını, satış duyurusu ile birlikte işlemlerin TOKİ tarafından yürütüleceğini aktardı.

MÜRACAATLAR TOKİ SİTESİ'NDEN TAKİP EDİLECEK
Bazı kurumların bu konuyu suistimal ettiğinin de altını çizen Karaca, "Duyurularımız kurum internet sitesinden ve gazete ilanlarından takip edilmelidir. Aracı bir kurum ya da derneğin varlığı söz konusu bile değildir. Binalarımızın kabasının bitimine yakın yapılacak maliyet ve şerefiye hesaplamalarının ardından, fiyatlar belirlenmiş olacak. Tek takip edilecek kurum, TOKİ'dir ve TOKİ'in yapacağı duyurulardır." diye konuştu.

DERNEKLER ŞİKAYET EDİLDİ
Farklı illerde bulunan kimi emekli derneklerinin, daha çok üye kaydedebilmek için bu tür spekülasyonlar yaptığını, konu ile ilgili çok sayıda şikayet alındığını da sözlerine ekleyen Karaca, emeklilerin müracaat şartı için sadece ev sahibi olmayıp, emekli olduklarını banka dekontu ya da emeklilik kartı ile ispat etmesinin yeterli olduğunu ifade etti.

699 KONUTUN 70'İ ÜNİVERSİTE PERSONELİNE 
TOKİ'nin Çorum'da yapacağı konutlarla ilgili, önceden TOKİ-Hitit Üniversitesi arasında protokol yapıldığını, ancak toplanan talebin 70 olduğunu da sözlerine ekleyen Karaca, 70 kontun haricinde kalan konutların, tahminen 6 ay sonra satışa çıkabileceğini, satış şartlarının o vakit açıklanacağını duyurdu. TOKİ tarafından Kuruçay bölgesine 699 konut yapılacak.

Erol Taşkan / Çorum Hakimiyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan çelik 6 yıl önce

2+1. Eve yazıldı çıktımı

Avatar
vehibe demiray 6 yıl önce

bakanım altı ay sonra diye belirmişsin satışlar kuraylamı belirlenecek yoksa isteyenmi alacak emeklilerin haricinfe başkalarınadamı satılacak eyer bakalarına satılırsa emeklinin şansı azalır aysa bu söz emekliye verilmiş bir sözdür

Avatar
Atalay durmus 6 yıl önce

Corum tokiden eve yazılmak istiyorum nereye başvuru yapmam lazım cvp yazarmisiniz

Avatar
Atalay durmus 6 yıl önce

Corum tokiden eve yazılmak istiyorum nereye başvuru yapmam lazım cvp yazarmisiniz

banner182

banner181