Toki Denizli Tavas'ta 224 konutun temelini attı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Tavas Yeni Mahalle ve Kızılcabölük Mahallelerinde toplamda 224 konut yapılacak olan, konutların yapımına başlandı. Bodrum+4 kattan oluşan ve her iki mahalleye eşit sayıda yapılacak olan konutlar 48 adet 3+1, 64 adet 2+1 olarak inşa edilecek.

Projeyle yerleşim alanı; parkı ve peyzajı ile bir bütün olarak planlanan TOKİ konutlarının cephe tasarımlarında geleneksel konutlarında yer alan cephe elemanları kullanılacak.
Yeni Mahallede kurulan TOKİ şantiyesini ziyaret edip, çalışmaları yerinde inceleyen Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol,”Söz verdiğimiz gibi TOKİ konutlarını Tavasımıza kazandırıyoruz. Uzun ve yorucu bir sürecin ardından nihayet ilk kazma vuruldu. Ev sahibi olmaya hazırlananlar heyecanlarını bizimle paylaşıyorlar. 2014’te göreve geldiğimizde vatandaşlarımıza söz vermiştik. Verdiğimiz emeklerin meyvesini şimdi topluyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Arkasından TOKİ için resmi talep toplama sürecine girdik. 2017 yılında tahsisler ve ihaleler yapıldı. Şuanda temel için hafriyat alma işlemi başladı. Buradaki çalışmaların bir yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Bu noktaya gelene kadar oldukça zor bir süreci atlattık. Sonraki süreçte binaların inşası ve teslimi gerçekleşecek. Kura çekimi ile ilgili takvimi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bize bildirdiğinde başvuru yapan vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ben buradan başta Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan’a ve projeye sahip çıkan tüm Tavaslı hemşerilerime sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Tavasımıza, Tavaslılara şimdiden hayırlı uğurlu olsun “dedi.

Tavas Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181