TOKİ Denizli'ye 2 milyar liranın üzerinde yatırım yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), gelen talepler doğrultusunda, Denizli'de 18 bin 332 konut inşa edecek. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Denizli'de projenin ayrıntılarını açıkladı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 1 yıldır Denizli'de çalışma yaptıklarını belirterek, "Denizli arazi üretiminde zor bir şehir olmasına rağmen, 20 bin konuta yakın konut üretebilecek arazinin elde edilmesi, planlanması için ciddi bir çalışma içerisindeydik. Baklanla bu süreç başladı. Tavas, Çivril, Sarayköy'de 15 gün içerisinde tamamının ihale tarihi alınmış olacak. Her ay Denizli'yle ilgili birkaç ihale çıkmış olacak. Denizli'de 20 bin konut için planlama süreçleri önemliydi. Sosyal konut almakta zorlanan kesimlerin ne kadar konut ihtiyacı varsa bunu karşılayacak bir potansiyeli Denizli'de oluşturmuş olacağız" dedi. Turan, ilçelerde düşük katlı ve 2+1 yoğunluklu konutlar yapılacağını belirterek, Denizli'deki konut projelerinin toplam bedelinin ise 2 milyar lira olduğunu söyledi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Denizli'de konut geliştirme sürecini anlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şehirde bir yıla yakın süredir yerel yöneticilerle çalışma yapıldığını ve nihayet 18 bini aşkın konutun ihale sürecine geldiğini söyledi. Zeybekci, "TOKİ'nin yaptığı çalışmalar tamamlandı, 19 ilçede tek tek çalışıldı. 18 bin 332 adet konutun üretim aşamasına gelindi. İki ilçede arsayla ilgili problemimiz var, onun dışında arsa problemimiz yok. Bu yıl içinde büyük bölümünde ihale yapılmış olacak. İlçelerimiz büyük bir ihtimalle bitirilecek. Denizli merkezde 3 bin konutun yapım aşamasına geçilecek" dedi. Denizli'nin ilçelerinde yapılacak konut sayısı şu şekilde belirlendi: Acıpayam'da 900, Babadağ'da 100, Baklanda 126, Bekilli'de 480, Beyağaç'ta 120, Bozkurt'ta 200, Buldan'da 220, Çal'da 400, Çameli'de 200, Çardak'ta 400, Çivril'de 312, Güney'de 120, Honaz'da 1000, Kale'de 300, Sarayköy'de 610, Serinhisar'da 120, Tavas'ta 224, Denizli kent merkezindeki Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde ise 12 bin 500 konut.

TOKİ Haber Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181