TOKİ'den Sur'a 110 bin metrekare yeşil alan!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Sur ilçesi için hazırladıkları peyzaj projesini kapsayan alanın merkezinde kentin en karakteristik yapılarından Hazreti Süleyman Camisi ve Sahabeler Türbesi'nin olduğunu belirterek, "Buraları mimari açıdan da eşsiz bir eser olan yapıya hak ettiği saygıyı göstermek adına bir kentsel odak olarak düzenledik." dedi. Sur ilçesinde 110 bin metrekarelik yeşil alan yaptıklarını söyleyen Ergün Turan, "Suriçi'ne değer katacak, bölgeyi rahatlatacak önemli bir peyzaj projesini inşa ettik. Bu alanın büyüklügü 110 bin metrekaredir. İlk etapta yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda peyzaj projesini gerçekleştirdik" dedi.

DOKUYA UYUMLU
Suriçi'nin sit alanı olduğunu anımsatan Turan, tarihi dokunun korunması gerektiğini vurguladı. Turan, "Vatandaşlarımız yeşil ve tarihi doku ile iç içe bir alanda sosyal yaşamlarını sürdürecek" açıklamasında bulundu.

YEREL değerler ön planda
Yerel değerlerin ön plana çıkarıldığı bir proje tasarladıklarını belirtenTuran "9 bin yıllık bir geçmişe sahip bölge, tarihsel değerinin yanında Dicle Vadisi gibi bölgenin en önemli ekolojik koridorunun özel bir parçası konumunda" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181