TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu 808 konutun kura tarihi ne zaman?
TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu yeni kura tarihi için tıklayınız.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu Mahallesi 808 Konut Projesi kapsamında inşa edilen 328 adet 2+1 alt gelir grubu ve 480 adet 3+1 standart konutun kura tarihi belli oldu.

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu kurası ne zaman çekilecek?
TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu kura tarihi 5 Aralık 2017 olarak açıklandı.

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu konut alma hakkı ve konut belirleme kurasında;
1. Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası, noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.
2. Kurada konut sayısı kadar asil alıcı belirlenecek olup aynı anda asil alıcıların konutları da kura ile belirlenecektir.
3. Kura sırasında 100 adet yedek alıcı belirlenecektir.
4. Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda kura çekilişi yapılmayacaktır. Başvuru şartlarını sağlayan hak sahipleri kategorilerinin önceliğine ve başvuru sıralamasına göre İdarenin hazırlayacağı ve ilan edeceği program doğrultusunda konut seçim ve sözleşme imzalama işlemlerini İdarenin kullanıma açacağı bloklar arasından gerçekleştireceklerdir.
5. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri: Kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.
6. Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar (16 adet) kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
7. Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar (82 adet) kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
8. Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.
9. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir. 

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu alt gelir grubu satış duyurusu için tıklayınız.

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu standart konut satış duyurusu için tıklayınız.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kubra 6 yıl önce

Vala bnde mAdurum evim yok hicbi esyamda yok esimle tekiz kimse yardim da etmiyo sadece esimin calistigi karnimiza yetiyo banada ciksa cok mutlu olurum insAllah muhtac olan herkese cikar

Avatar
mehmet baran 6 yıl önce

VAllah kiraciyiz peri$an olduk düzgün bir ışte yok çıksa süper olur inşAllah çıkar 2+1 re yazdirdik çıkarsa o gün benim en mutlu günüm olur oda bir umut sabırsız lik la ve heyacanla bekliyorum kura gününü böyle bir calismayi yapan dan ALLAH razı olsun akp teşkilatına selam olsun

Avatar
mehmet baran 6 yıl önce

VAllah kiraciyiz peri$an olduk düzgün bir ışte yok çıksa süper olur inşAllah çıkar 2+1 re yazdirdik çıkarsa o gün benim en mutlu günüm olur oda bir umut sabırsız lik la ve heyacanla bekliyorum kura gününü böyle bir calismayi yapan dan ALLAH razı olsun akp teşkilatına selam olsun amed(diyarbakır)sizinle

Avatar
Sevgi 6 yıl önce

Sur mağduru olup ev sahibi olanlara seçenek sunuluyor zaten eğer toki seçme hakkı var ise seçiyor ve kura Yok

Avatar
Semra nalça 6 yıl önce

Bnde çk mahdurum evim yok kiracıyım annem yok babam yok tek başıma yaşıyorum verecek param yok

Avatar
Ceylan 6 yıl önce

VAllah bizde kiracıyız bizde yazıldık inşAllah çıkar 5 çocuğum var en büyüğü 12 yaşında ve eşim tek çalışıyor ama zor yetiriyoruz Allah yardımcımız olsun

Avatar
Şehmus Guneş 6 yıl önce

Kura yerini bilen var mı yardımcı olunn

Avatar
Ayşe 6 yıl önce

30 yıldır kiraciyiz.2+1e yazıldık.inşAllah gerçekten ihtiyaci olanlara çıkar.

banner182

banner181