TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu'da 808 konutun başvuruları bu gün başlıyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu Mahallesi 808 Konut Projesi kapsamında inşa edilen 328 adet 2+1 alt gelir grubu ve 480 adet 3+1 standart konut Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulacak.

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu başvuruları ne zaman başlıyor?
TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu başvuru tarihi 13 Kasım 2017'de başlayıp 24 Kasım 2017'ye kadar devam edecek. TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu başvuruları T. Halk Bankası A.Ş.’nin Diyarbakır ilindeki yetkili tüm Şubeleri tarafından kabul edilecek.

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu başvuru için gerekli bilgi ve belgeler:
1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Ayrıca,
- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”
- Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”
- Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi”
2. Başvuru Formu,
- Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir,
- Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.
3. Başvuru işlemleri sırasında alıcı adaylarından başvuru sırasında başvuru bedeli alınacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) Başvuru Bedellerinin İade Edilmesi:
- Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar 07 Aralık 2017 tarihinden itibaren,
- Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil alıcılar başvuru bedellerini 04 Ocak 2018 tarihinden itibaren,
- Yedek alıcılar 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir. Başvuru Formu ile yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Bankaya teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.  

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu alt gelir grubu başvuru şartları;
1. T.C. vatandaşı olması,
2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,
- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.
- Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )
3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,
- Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır
4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200-₺ olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200-₺ olması gerekmektedir.)
5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu alt gelir grubu satış duyurusu için tıklayınız.

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu standart konut satış duyurusu için tıklayınız.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181