Akçakoca kent meydanı projesi çalışmaları başladı!

Cumhuriyet meydanını yeni çehresine kavuşturacak olan kentsel dönüşüm için ilk kazma vuruldu. Akçakoca Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan kent meydanı projesi için mevcut yapıların yıkılması işlemleri bugün start aldı. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Başkan Yardımcısı Suat Madenci yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici şu sözlere yer verdi “Hayalimiz olan Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmalarına başladık. İnşallah bu alan bittiğinde tamamlandığında, ticari üniteler hizmete girdiğinde, peyzajıyla, yeşil alanlarıyla, meydanıyla gerçekten çok sosyal bir proje olacak. Uygulandığında Akçakoca’nın cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Hepinizin malumu gündüz bile buraya girilmeye korkulan bir alandı burası. İnşallah projemiz tamamlandığında bu yıl içerisinde ihaleye vermeyi planlıyoruz, 2.5 yıl içerisinde de burayı hizmete sunmayı hedefliyoruz. Şuanda eski belediye hizmet binamızın yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz ve hemen ardından diğer binaların yıkımı devam edecek. İnşallah yaza girmeden bina yıkımlarını tamamlayacağız. Tabi anlaşamadığımız küçük bir grup var, onlarla da hukuk yoluyla çalışmamız devam ediyor, Temmuz ayı gibi netleşecek. Hukuki süreç tamamlanacak diye ümit ediyorum ve bu alanda inşallah sunmuş olduğumuz projemiz uygulanacak. Uygulayacağımız projenin net hali ortaya çıktı, dün TOKİ başkanımızla süreçle ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Süreç gayet iyi gidiyor, burası tamamlanıp bittiğinde limanla da ilgili çalışmalarımız var. Onu da neticelendirdiğimizde bu bölge, çehresi değişen bir yer haline gelecek ve Akçakoca ekonomisine de ciddi bir katkı sağlayacak. Hukuki süreçte bir sıkıntı olmazsa Allah’ın izniyle 2018 yılında buranın temelini atacağız.

Yaklaşık 24 bin 500 m2 bir inşaat alanından bahsediyoruz ve bir o kadar da meydan var. 3 - 4 dönüm meydan oluşturacağız. Bu projenin içerisinde havuzların olduğu yine amfilerin olduğu ve içerisinde 150-300 araçlık otoparkın olduğu konsept bir proje. Her noktada denizi ve yolu gören projeyi burada tamamlamayı hedefliyoruz” diye vurguladı.

Akçakoca Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181