Düzce'de Toki Sosyal Tesisleri'nin açılışı yapıldı!
Düzce Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, “Ekmeğimizi, aşımızı, refahımızı, kardeşliğimizi, birlik ve dirliğimizi daha da artıracağız. Bizler nefret ve şiddet dilini reddediyoruz. Bizler, istisnasız, ayrım yapmaksızın bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyoruz. Bütün vatandaşlarımızın asayişini, güvenliğini, can ve mal emniyetini sağlamanın derdindeyiz. Biz bugüne kadar birlik dedik. Bu noktada tarihi adımlar attık. Tüm Türkiye'ye, hiçbir bölgeyi diğerinden ayırmadan yatırımlarımızı götürdük, hizmet üretmeye devam ettik.” diye konuştu.

Bu kapsamda Düzce'yi kalkındırmaya devam edeceklerini belirten Davutoğlu, Düzce'ye 14 yılda 6 buçuk milyar lira yatırım ve destek sağladıklarını, eğitim, sağlık ve ekonomi alanında kentte gerçekleştirdikleri yatırımlara değindi.

“Fındık fiyatlarıyla ilgili talimat verdim”
Düzcelilerin fındık fiyatlarıyla ilgili sıkıntılarını bildiklerini ve bu sıkıntının aşılması için talimat verdiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, “Gerekli çalışmalar yapılır ama hiçbir zaman fındık üreticimizi üzmeyiz.” dedi.

Davutoğlu, Düzceli çiftçilere 2014'te, 180 milyon lira tutarında faiz indirimli tarımsal kredi desteği sağladıklarını ifade ederek, 2004'te Düzce'nin teşvik kapsamına alındığını, 2002'de mevcut olan ama çalışmayan organize sanayi bölgesinin çalışır hale getirildiğini anımsattı.

Düzce'de 7 bin kişinin istihdam edildiği 2 organize sanayi bölgesi bulunduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, “Bu arada bir müjde daha vereyim, daha fikir aşamasındaydı ama Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla konuştuk, inşallah Düzce'de Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracağız.” diye konuştu.

“501 konut daha inşa edilecek”
Gelecek dönemde, Akçakoca ilçesinin hastaneye kavuşturulacağı müjdesini de paylaşan Davutoğlu, Bolu Dağı geçişindeki yol onarımının süreceğini, 501 konut daha inşa edileceğini, en iyi mimari ile Düzce ve Bolu havzasına konutlar yapılacağını kaydetti.

Davutoğlu, terminal binasının yapımına hızla devam edildiğini belirterek, şunları söyledi:
“İnşallah belediyemiz, yapımını temmuz ayına kadar bitirecek. Belediyemiz eliyle Melen Su Park Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Birinci etabın yapımına başladık, ikinci etabın da proje ihalesini inşallah yakında yapacağız. Proje ile Melen Çayı üzerine yapay bir ada inşa edilirken, çevresinde ise amfitiyatro, lunapark, kafeteryalar, aquapark, kır düğünü evleri, aile yaşam merkezi ve kapalı yüzme havuzu ile su sporları merkezi oluşturacak. Hayırlı mübarek olsun.”

“Düzce'ye her şey yakışır" diyen Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“İlimize içme suyu sağlamak amacıyla Uğur Suyu Barajı'nın yapım talimatını verdik. Baraj inşaatını 2016 yılı yatırım programına aldık. Barajın proje hazırlanması bu yıl tamamlanarak, inşaat ihalesini inşallah gerçekleştireceğimizin müjdesini de vermek istiyorum. İşletmedeki Düzce Ovası sulamasına ait 133 bin dönüm arazinin sulama şebekesini rehabilite edip kapalı borulu sistemle daha iyi şartlarda sulama yapmayı amaçlıyoruz. Akçakoca Spor Salonu'nun yapımına devam ediyoruz. Kilimli ve Gümüşova'da organize sanayi bölgesi kuruluş çalışmalarını tamamladık, yapılandırma çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah bu hizmet siyaseti hız kesmeden devam edecek. Sizler bizim arkamızda durdukça, bizlere destek verdikçe, bilin ki bize durmak haramdır.”

81 tesisin açılışını gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, projelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

TOKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181