Edirne Uzunköprü 2. Etap TOKİ başvuruları 26 Aralık'ta başlıyor!
Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız 2. Etap TOKİ konutları müracaatları ve ödeme koşulları hakkında bilgiler verdi. Yıldız, "İdaremizin dar ve orta gelir gurubunda yer alan vatandaşlar ile yoksulların konut ihtiyacının karşılanmasın yönelik faaliyetlerin devamında geçtiğimiz yıllarda hazine arazisine yapılan 130 toplu konuta ilave olarak vatandaşların istekleri doğrultusunda ikinci etap çalışmaları sonucu tekrar 240 konut yapılması için Toplu Konut İdaresine Kaymakamlık olarak sunduğumuz proje kabul edildi.

Uzunköprü İlçesinde konut ihtiyacını karşılanmasına yönelik olarak Kaymakamlığımızca yapılan başvuru Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca değerlendirilerek mülkiyeti Maliye Hazinesine ait alana Toplu Konut uygulaması kapsamında, Bl tıpı brüt 75 metrekare (2+1) 80 adet konut ve M-2 tıpı, brüt 128 metrekare (2+1) 120 adet konut ve Y2 tipi brüt 127 metrekare (3+1) 40 adet konut olmak üzere toplam 240 adet konut tipi mevcut. T

oplu konut uygulaması kapsamındaki konutların satışı işlemlerinde TC. Ziraat Bankası A.Ş Uzunköprü Şubesi tarafından Bankacılık hizmeti verilecek. Konut alıcıları adı geçen şube nezdındekı Tokı adına açılan hesaba 2+1 konutlar için 4 bin TL, 3+1 konutlar için de 6 bin TL başvuru bedelini 26 Aralık- 2016- 24 Şubat 2017 tarihleri arasında yatırmaları gerekiyor. Konut alıcısının tespitinde belirtilen şartlara haiz ve belgelerini tamamlayan kişilerden tespit edilmesi Kaymakamlığımız yükümlülüğündedir" dedi.

Kaymakam Yıldız ödemelerin başlangıcı ile ilgili olarak şunları söyledi; "2+1 Konutlar için 4 bin TL. başvuru bedeli yatırıldıktan sonra borç bakiyesinin yüzde 12 peşinat 180 ay vade, yüzde 15 peşinat 216 ay vade, yüzde 20 peşinat 240 ay vade ile ödeneceğinin altını çizdi. İlk taksit ödemesinin konut teslim takıp eden ay içinde yapılacağını ifade eden Kaymakam Yıldız, aylık taksitlerin her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda ıkı kez Memur maaş artış oranı Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarında en düşük orana göre arttırılması, ilk artış döneminin idarece belirlenmesi koşulları ile satılacağını belirtti.

Edirne Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181