TOKİ Edirne Keşan'da yeni başvurular 14 Kasım'da başlıyor!
Keşan'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanlıkdere mevkisinde yaptırılan dar gelirli vatandaşlara yönelik geri ödemeli 1+1 sosyal konutlarda boş kalan daireler için, 14 Kasım 2016 Pazartesi gününden itibaren yeniden müracaatlar alınmaya başlanacak. Müracaatlarda öncelik ise engelli ailelerin olacak. Konuyla ilgili Keşan Kaymakamı Nuri Özder'in imzasıyla; müracaat, başvuru şartları ve başvuruda istenilecek belgeler ile ilgili açıklama yapıldı.

UYGUN ÖDEME KOŞULLARI İLE TAKSİTLİ OLARAK SATILACAK
3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan ve sosyal güvenceden yoksun aileler için geri ödemeli olarak ilçe merkezinde TOKİ tarafından yapılan 1+1 sosyal konutlardan boş kalan daireler için ilk öncelik engelli aileler olmak üzere 14 Kasım 2016 Pazartesi gününden itibaren müracaatların alınmaya başlanacağı belirtilen açıklamada; boş kalan konutların, maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşulları ile taksitli olarak satışa sunulacağı bildirildi.

BAŞVURULAR 14 KASIM-14 ARALIK 2016 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
Açıklamada; söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyenlerin, Keşan sınırları içerisinde en az 1 (Bir) yıl ikamet şartı olduğu ve başvurularını şahsen 14 Kasım-14 Aralık 2016 tarihleri arasında, başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılması gerektiği kaydedildi.

BAŞVURU ŞARTLARI
a) TC. vatandaşı olmak,
b) 21 yaş ve üzerinde olmak, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmaz,
c) Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak,
d) 3294 sayılı Kanuna uygunluğu ilgili SYDV tarafından tespit edilmek ve SYDVTerden yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak,
e) Konutların bulunduğu yerde en az bir yıldır ikamet etmek,
f) Kendisi ile eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak, (üzerine Arsası görünen ve arsa üzerinde konutu bulunanlar başvuru yapamaz)
g) Bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak,
h) TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER
a) Başvuru sahipleri;
1. Nüfus cüzdanı fotokopisini,
2. İkametgâh ilmühaberini (Konutların yapılacağı yer sınırları içerisinde en az 1 (bir) yıldır ikamet ettiğine dair)
3. T.C. Kimlik Numaralarını (bütün aile bireylerinin),
4. Ayrıca, özürlü vatandaşlarımız özürlü kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edeceklerdir. Engelli ailelere öncelik verilecektir. Eksik evrak ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. 

Edirne Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181