TOKİ Elazığ'da 991 milyon TL'lik yatırım yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, idarenin Elazığ şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

Elazığ Cumhuriyet Mahallesinde inşasına başlanan 277 konutluk kentsel dönüşüm projesin alanı inceleyen Turan, kentsel dönüşüm projesinin en kısa sürede tamamlanacağı söyledi. Dönüşüm alanlarındaki sağlıksız çevrelerde, sosyal tesis ve yaşam alanları da oluşturduklarını da vurgulayan Turan, “Kentsel dönüşümde “İnsanı odağa alan, sosyal bütünleşmeyi, yerel kalkınmayı, tarihi ve kültürel mirası korumayı gözeten bütünleşik bir yaklaşım” esas alıyoruz. 58 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda geliştirilen ve 70 bini tamamlanmış olan 286 bin 500 konutluk 233 kentsel dönüşüm projemiz hızla ilerliyor. Burada ki kentsel dönüşüm projemiz de vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir yaşam alanı olacak” açıklamasında bulundu.

“Elazığ’da 8 bin 659 konutun inşasına başladık”
Elazığ Merkezde inşası yüzde 40 seviyesine ulaşan 363 konutluk projeyi de inceleyen Turan, “Elazığlı vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak çalışıyoruz. Bugüne kadar Elazığ ilimizde 8 bin 659 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 8 bin 19’unu tamamladık” dedi.

Elazığ şantiyeleri incelemeleri kapsamında son alarak inşası hızla devam eden Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nda incelemelerde bulunan Turan, idarenin konut üretimin yanında kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu binaları da inşa ettiğini söyledi.

Elazığ’da bugüne kadar 44 şantiyede 8 bin 659 konutun yapımına başladıklarını belirten Turan, “Elazığ ilimizde 3 hastane, 2 kütüphane, 8 cami, 6 ticaret merkezi, 5 ilkokul ve 4 lise olmak üzere toplam 991 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.
 
TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181