14 milyon euro’ya, ‘Vadi-Ray’ geliyor!
Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projeleri arasında yer alan Vadistanbul’un da ortakları olan üç şirket, inşa ettirecekleri havaray sisteminin tamamlanması sonrasında bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredecek.

Vadistanbul’un, AVM, alışveriş caddesi, otel ve ofislerden oluşan “Bulvar” etabından, Seyrantepe Metro hattına bağlanacak olan havaray hattının mekanik maliyetinin 7.5 milyon euro tutacağını, toplam maliyetinin ise 14 milyon euro’yu bulacağı belirtiliyor. Vadistanbul projesinden Galatasaray Stadı’nın önüne kadar gelen 1-1.5 kilometrelik alan için planlanan havarayı İsviçreli bir firmanın yapacağını söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Galatasaray Stadı’na kadar metro geliyor ama Cendere Vadisi’ne inmiyordu. Bu nedenle havaray yapılması daha uygun görünüyordu. Biz de proje kapsamında bunu tamamlayıp, kamuya devredeceğiz. Arzumuz, ilk 5 yıl vatandaşın ücretsiz kullanması. Ama henüz bunun için bir görüşme yapmadık” diye konuştu.

Gün içinde ziyaretçiler nedeniyle yoğunluğa sahip olacağı öngörülen Vadistanbul Bulvar ile metro hattında hizmet edecek havarayda, 250 kişi kapasiteli 2 vagon çalışacak.

Haziranda açılacak
424 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen Vadistanbul’un “Bulvar” etabı, iş ve yaşam merkezi olarak konumlandırıldı. Toplam 1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanıyla Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yerini alan Vadiistanbul’da, 2 bin 500 konut, 108 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 760 metre uzunluğundaki cadde üzeri mağazaları, restoranlar, 300 bin metrekare ofis alanı ve 25 bin 500 metrekare toplam alana sahip 5 yıldızlı otel bulunuyor.

Proje kapsamında yapımına başlanan havaray, 2016 Haziran ayında teslim edilecek. Havaray projesine ilişkin Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’na yapılan başvuru ise, Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenerek uygun bulundu ve ÇED süreci başladı.

Fuara gidiyor...
Körfez ülkeleri yatırımcılarından da ilgi gören Vadistanbul’un Bulvar etabı, dünyanın önemli gayrimenkul fuarlarından Dubai Cityscape Fuarı’nda da yerini alacak. Projenin AVM ve ofis bloklarına Körfez ülkelerindeki yatırımcılardan ciddi teklifler gelirken, fuarda önemli anlaşmalara imza atılması bekleniyor. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181