20 milyar dolarlık yakıt tasarrufu yaptık!
Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "Türkiye'de toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanılmıştır. Gazbeton farkıyla bu yapıların sağladığı birikimli yakıt tasarrufu ise 20 milyar doların üzerindedir" dedi.

Fethi Hinginar, TGÜB’ün 25. yılı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, gazbeton sektörünün ekonomide ve inşaat sektöründe oluşturduğu değere işaret etti.

Türkiye'de gazbeton üretiminin başlamasından bugüne, toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanıldığını aktaran Hinginar, bu yapıların sağladığı birikimli yakıt tasarrufunun 20 milyar doların üzerinde olduğunu açıkladı.

Hinginar, Türkiye’nin gazbeton üretim kapasitesinin 5 milyon metreküpe yaklaştığını ifade ederek, "Bu kapasiteyle Avrupa'nın birinci büyük ve dünyanın önde gelen gazbeton üreticisi ülkeleri arasında yer alıyoruz. Türkiye’de uluslararası standartlara uygun olarak, yüksek teknolojiye sahip fabrikalarda üretilmekte olan gazbeton ürünleri, gerek yüksek ürün ve hizmet kalitesi gerekse sürekli Ar-Ge çalışmaları ile son yılların en çok tercih edilen malzemesi haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

TGÜB’ün 25 yıldır güvenli, sağlıklı ve yaşam konforu yüksek yapıların artırılması adına çalıştığını belirten Hinginar, bunu sağlamak için TGÜB olarak kuruluşlarından bu yana çok sayıda çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.

Üniversitelerle iş birliğine giderek önemli Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor
"İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile deprem yönetmeliği, yangın yönetmeliği, enerji verimliliği ve benzeri konularda yasa ve yönetmeliklerin oluşturulmasında ciddi katkılar sağladık. İnşaat sektörü ile ilişkili çeşitli STK’lar ve kurum/kuruluşlar ile ülkemizdeki konut ve yapıların kalitesinin yükseltilmesi ve sektörün gelişmesi için çalışmalar yürüttük. Gazbeton, yapılarda fark yaratan, önemli özelliklere sahip bir malzeme. Gazbeton yapılara, deprem güvenliği, ısı yalıtımı ve enerji verimliliği ile yangın güvenliği konularında önemli avantajlar sağlamaktadır.

Tüm bu özellikler konut tüketicilerine sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı oluşturuyor. Gazbetonlu binaların sağladığı enerji verimliliğiyle konut kullanıcılarının enerji ve yakıt giderleri düşüyor. Hane halkı ve ülkemiz ekonomisi için önemli oranlarda tasarruf sağlanıyor. Çevre dostu bir malzeme olan gazbeton ile yapılan binalarda sağlanan enerji verimliliği, düşük karbon salımı gerçekleştiriyor. Böylece ekolojiye de katkı sağlanıyor."

Hinginar, birliğin 25. yıl kutlamaları kapsamında çeşitli şehirlerde farklı etkinlikler gerçekleştireceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:
"Kasım ayında, üyesi olduğumuz Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği’nin Yönetim Kurulu ve Teknik Komite toplantılarını TGÜB’ün ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Farklı şehirlerde yapı sektörü, kamu kurum/kuruluşları ve öğrencilere yönelik kutlama organizasyonlarımız olacak. Ayrıca bu sene gazbetonun toplumda bilinirlik ve tanınırlığının artmasına özellikle önem veriyoruz. Halkımızın sağlıklı ve sağlam konut tercihlerinde bulunmasını istiyoruz."
 
Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181