20 yıl vadeli konut kampanyasında son gün 31 Mart!
Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyasıyla 20 yıla uzayan vadeli konut alımında son tarih 31 Mart. Sektör temsilcileri bu tarihten sonra kampanyanın uzatılmasının gündemde olmadığını ifade ediyor.

Kampanya, vadeyi 20 yıla uzatırken aynı zamanda faiz oranlarını da tarihin en düşük seviyelerine getirdi. GYODER ile KONUTDER’in de dahil olduğu kampanya ile yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ayda sıfır, 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı imkanları sunuluyor.

Tarihi kampanya dışında gayrimenkul firmaları kendi içlerinde de çeşitli faiz, vade, indirim gibi avantajlar sundukları paketleri de tüketiciyle buluşturuyor. Özellikle döviz kurundaki dalgalanmalar, enflasyon gibi kalemlerden doğan maliyet artışını henüz fiyatlara yansıtmadıklarını açıklayan firmalar, nisan ayından sonra yüzde 10 ila 20 arasında değişen fiyat artışlarının yaşanacağını kaydediyor.Yanı sıra hükümetin inşaat sektörü ve vatandaşın uygun fiyata ev sahibi olmasını sağlamak için hayata geçirdiği KDV indirimi, damga vergisini kaldırma adımları konut fiyatını yüzde 10 daha avantajlı hale getiriyor.

‘Erişim var’
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, ‘taksitli alım yapabilecek herkesin ev alması şu anda lehine’ ifadelerini kullanarak, mart ayı ardından maliyetlerin fiyatlara yansımasının söz konusu olacağını vurguladı. Ağaoğlu, “Her zaman talep vardı ama erişim konusunda bir sıkıntı vardı. Bu kampanya düşük taksit seçenekleri ile önemli bir fırsat oluşturuyor” dedi.

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise, mart sonuna kadar fırsatların değerlendirilmesi önerisinde bulunarak, “Örnek vermek gerekirse Validebağ Konakları projemizde yüzde 10 KDV avantajı var. Zaten satışa piyasa koşullarında yüzde 50 daha uyguna çıktık. Bu koşullar bir süre sonra fiyatlara yansıyacak maliyetlerle sona erer. Fırsatı değerlendirmek lazım” açıklamasında bulundu.

‘Alanlar kazançlı’
Sur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, mart sonuna kadar ilan ettikleri gibi kampanyayı sürdürdüklerini anlatarak, şunları söyledi:
“Şu anda fırsat hala devam ediyor. Bu kampanyaları biz sonsuza kadar sürdüremeyiz. Ciddi anlamda firmalar bankalara faiz farkı ödüyorlar. Birçok firma kampanyaya ayrılan kotalarını doldurdu. Bizim de doldurduğumuz var. Ama mart sonuna kadar devam edeceğiz. Gerekirse ilave kontenjan açabiliriz. Ev almak için çok uygun bir dönem. 6-7 aydır bir süreçte döviz kurları, enflasyon derken bunlar eninde sonunda fiyatlara yansıyacak. Bu avantajı kaçırmamak lazım. Talep de çok yüksek. Şu anda alan kazançlı çıkar.”

‘En güzel şubat’
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kampanya ve mevcut koşullar sayesinde ‘son yılların en güzel şubat ayının’ yaşandığını kaydetti. Durbakayım, “Önce Tüketici üzerinde önemli bir yük olan damga vergisi kaldırıldı. KDV oranları iyileştirildi. Yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı verildi. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için KDV indirimi sağlandı” dedi. Emlak Konut GYO kampanyası ve inşaat firmalarının da uzatılan vade, düşen faiz oranları ile destek verdiğini belirten Durbakayım, “Son ayların en güzel konut satış rakamları ortaya çıktı. Her sektörün, her kurumun hazırladığı bu güzel ortam “konut almak için tam zamanı” ifadesinin hakkını verdi. Mart sonuna kadar devam edeceği açıklanan bu kampanya fırsatlarının bir daha bulunamayacağını düşünüyorum” dedi.  

‘Bir daha gelmez’
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, konutta ‘tarihi’ kampanyanın sektöre ve konut alıcısına etkisinin devam ettiğini belirtirken, mart ayı boyunca da önemli fırsatların oluşacağını söyledi.

Tanes, “Firmalar fiyat artırmadı. Kamu ise hayata geçirdiği yeni düzenlemelerle konut alıcısı için daha avantajlı fiyatların oluşmasını destekledi. Tüketici açısından bu fırsatlar bir daha kolay kolay gelmez” diye konuştu.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181