'2016'da 1 milyon 500 bin konut satılabilir!'
Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu ve Era Gayrimenkul Türkiye Genel Kordinatörü Mustafa Baygan Eylül ayı konut satışlarını Star'a yorumladı.

TÜİK Eylül ayı konut satış verilerini açıkladı
Buna göre; Eylül’de konut satışları yüzde 17 artış göstererek 108 bin 918 olarak kaydedildi. İpotekli (Kredili) konut satışları ise Eylül ayında yıllık yüzde 46,7 artışla 42 bin 83 adet gerçekleşti.

Mustafa Baygan/ ERA Gayrimenkul Koordinatörü
YILSONUNDA 1 MİLYON 500 BİN ADEDİ GÖREBİLİRİZ

Bütün bu rakamlar yılsonunda, bir önceki yıl adetlerini görmekte zorlanmayacağımızın bir göstergesi. Hatta bu veriler, kampanyaların devam etmesi nedeni ile yılın son 2 ayında çok özel bir durum olmazsa 1 milyon 500 bin adedin geçilebileceğini gösteriyor.

Türkiye’de konuta talep en sıkışık dönemlerde bile artış hızını koruyor. Gayrimenkul yatırımı, hala en çok kazandıran yatırım seçeneklerinden biri. İçinde yer aldığımız gayrimenkul sektörünün ekonomiyi böyle desteklediğini görmek de bizim için umut verici. Ancak hedefimiz hep daha iyisine ulaşmak olduğu için daha yolumuz uzun.

Ali Gül/Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı
Tüm olumsuzluklara rağmen geçen yıldan daha iyi bir noktadayız

TÜİK’in açıkladığı bu veriler bize gösteriyor ki, inşaat sektörü büyümeye devam ediyor. Eylül ayında konut satışları bir önceki yılın eylül ayına göre yüzde 17 atış yakalamış durumda. TÜİK’in ortaya koymuş olduğu veriler her şeye rağmen sektörün büyük bir ivme kazandığını ve geçtiğimiz yıldan daha iyi bir noktada olduğumuzu gösteriyor. Yüzde 17’lik bu artış moralleri gerçekten yükseltti.

Mahmut Başyazıcıoğlu/Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
ÇALIŞMAYA TÜM GÜCÜMÜZLE DEVAM EDİYORUZ            

Bugün açıklanan rakamlar Türk ekonomisi için oldukça sevindirici. Dünyada yaşanan tüm siyasi ve ekonomik krizlere, komşu ülkelerimizde ve ülkemizde yaşanan üzüntü verici gelişmelere rağmen, Türkiye ekonomisin böyle sağlam adımlarla yoluna devam etmesi ümit verici. Görüyoruz ki; hükümetin ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da destek ve teşvikleriyle Türkiye ekonomisi oldukça olumlu gelişmeler yaşamaya devam ediyor.

Ağustos ayında ekonominin lokomotiflerinden olan gayrimenkul sektörünü hareketlendirmeye yönelik gerçekleştirilen kampanyalar ve bankaların faiz indiriminde bulunması tüketicinin elini kuvvetlendirdi. Eylül ayında gördüğümüz yüzde 17’lik değer artışı bunun en büyük ispatı. Yatırım yapmaya ara vermeden devam eden tüketici, biz üreticileri de motive ediyor. Gayrimenkul üreticileri olarak ülkemizin daha iyi tablolar görebilmesi için çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz.

Mehmet Babacan / Babacan Holding CEO’su
Tablo beklenenden çok daha iyi

TÜİK Eylül ayına ilişkin konut satış rakamlarına göre eylül ayı konut satışlarında artış olduğunu görüyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışı yakalamış olmak sektörümüzün iyi bir ivme kazandığını gösteriyor. Bunda düzenlenen kampanya ve ödeme kolaylıklarının etkisi büyük. Ancak konut sektörüne yapılan yatırımın en doğru yatırım olduğu gerçeği de artık yatırımcı tarafından anlaşılmış durumda.  
İnşaat sektörü büyümesini sürdürüyor, sektör temsilcileri olarak bizler gerek devlet desteği gerekse ekonomik iyileşmeler sayesinde konut satışlarının artacağını tahmin edebiliyorduk. Sektöre oldukça olumlu bir hava hakimdi. Ancak TÜİK’in açıkladığı bu veriler tablonun beklenenden çok daha iyi olduğunu gösterdi bize. Buradan anlıyoruz ki ekonomimiz çok güçlü, en olumsuz durumlar karşısında bile hiç yavaşlamadan hatta hızlanarak büyümesini sürdürüyor. TÜİK verileri hem yatırımcıya hem de sektöre moral oldu.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181