2016'nın en yüksek kira artışı %35 oranla Fatih'te!
Yılın ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre en fazla kira artışı yüzde 31 oranıyla Fatih'te gerçekleşirken, bu ilçeyi yüzde 28 ile Başakşehir, yüzde 25 ile de Beylikdüzü takip etti. İstanbul'un ilçelerinde kira fiyatlarının artışı devam ediyor. Yaşanan artışın nedenleri arasında yapı stokunun kaliteli hale gelmesi, ulaşım projeleri, kentsel dönüşüm ve nüfusun artması gibi nedenler gösteriliyor.

YOĞUN TALEP ETKİLEDİ
Bu yılın ilk 2 ayında kira fiyatlarının en çok arttığı bölge Ortadoğu ülkelerinden gelenlerin yoğun olarak tercih ettiği Fatih. Bu ilçede geçen yılın aynı dönemine göre kira fiyatları yüzde 31 oranında arttı. Yüksek oranlı artışta Fatih'i merkeze uzak lokasyona sahip Başakşehir ve Beylikdüzü ilçeleri izledi. Başakşehirde son 1 yılda artış oranı yüzde 28 olurken, Beylikdüzü'nde ise yüzde 25 olarak gerçekleşti.

EN DÜŞÜK ARTIŞ MALTEPE'DE
Kira fiyatlarının en çok arttığı ilçelerden birisi olan ve bu alanda dördüncü sırada yer alan ilçe ise Çekmeköy oldu. Burada kira yükselişi yüzde 22 olarak gerçekleşirken sıralamada 5'inci basamakta yer alan Umraniyede ise kiralar yüzde 21 oranında artış kaydetti. En düşük artış ise yüzde 3 ile Maltepe, yüzde 5 ile Eyüp ve yüzde 8 ile Şişli'de görüldü. Avcılar, Ataşehir ve Pendik'te zam oranı ise yüzde 9 olarak gerçekleşti.

Bizim Gazete 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181