2017'de nereden ev almalı!
'Nereden ev alsam? Hangi bölgedeki yatırım daha karlı olur' Kafası karışık yatırımcılar için inşaatın deneyimli isimleri açıkladı. İşte 2017 yılında İstanbul'un kazandıracak bölgeleri...

SUR YAPI BAŞKANI ALTAN ELMAS:
2017 yılında da geçtiğimiz yıl olduğu gibi en çok prim yapacak bölgeler arasında Anadolu Yakası'nm 3. Köprü, hızlı tren hattı, metrolar, hastaneler gibi kamu yatırımlarının yer aldığı ve son dönemde gelişimiyle dikkat çeken Sultanbeyli, Sancaktepe gibi ilçeler bulunuyor. Öte yandan Avrupa Yakası'nm yine kamu yatırımlarının arttığı ve son dönemde ilgi çeken bölgesi Bahçekent ve Ispartakule'nin de 2017'de değerleneceğini öngörüyorum.

EGEYAPI BAŞKANI İNANÇ KABADAYI:
İstanbul değerine değer katıyor. İstanbul Finans Merkezi de yapıldıktan sonra dünyada daha da önemli bir şehir olacak. Özellikle İstanbul'un altın üçgeni dediğimiz Basın Ekspres, Kağıthane ve Kartal noktalarının içinde kalan bölgeler yatırımcısına çok kazandıracak. Bu bölgelerde arz az, ancak talep yoğun. Özellikle Kağıthane bölgesinin kısa vadede yüksek prim sağlayacağı bir gerçek.

KUZU GRUP'TAN ÖZEN KUZU:
Toplu taşıma araçlarına yakın evler prim yapıyor. Ulaşımın yanı sıra denize yakın projelerin yer aldığı bölgelerde de yüksek prim söz konusu. Avrupa Yakası'nda Ataköy, Bakırköy ve Zeytinburnu; Yakası'nda ise Üsküdar ve Ataşehir her geçen gün değerleniyor.

ORTADOĞU GRUP'TAN MEHMET GÜR:
2017'de İstanbul'un en hızlı değerlenen ilçelerinin başında Sancaktepe, Zekeriyaköy, Eyüp ve Kağıthane gelecek. Mesela Zekeriyaköy'deki 'Merkez Zekeriyaköy' projemize başlarken bölgedeki metrekare fiyatları 2 bin dolardı. Şimdi 6 bin doları geçti. Keza Sancaktepe bölgesinde 'Resim İstanbul' projemize başladığımız 2014 ile şu an arasında yüzde 100'lük bir fark var. Bunun sebebi ise bu ilçelerin büyük ulaşım ve alt yapı projelerinin güzergahlarında olması.

OFTON İNŞAAT'TAN İSMAİL HAKKI ALTUN:
Kazanmak için şehrin merkezine ve yeni yapılan ulaşım yatırımlarına yakın yerlere bakın. Bu bakımdan Avrupa Yakası'nda Maslak, Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli ile Anadolu Yakası'nda Kadıköy, Üsküdar Beykoz gibi bölgeler daim kazandıracak. Ayrıca Kemerbursa: Tuzla gibi bölgeler de 2017'de değerlenecektir.

ASÇIOĞLU'NDAN CENK ASÇIOĞLU:
İstanbul, inşaatın en önemli üretim noktası. Mevcut üretim ve tüketici ilgisinin Avrupa Yakası'nda özellikle Yeşilköy-Topkapı bölgesiyle Basın Ekspres Yolu'nda odaklanacağına inanıyoruz. Bu noktaların katma değer sağlaması için faiz oranlarına sürdürülebilir politika ve yabancılara konut satışı konusundaki iyileştirmeler devam etmeli.

AYÇAN GAYRİMENKUL BAŞKANI AHMET TÜFEKÇİBAŞI:
Yatırımcılara yön veren raporlara göre, İstanbul'un en değerli ilçeleri Avrupa Yakası'nda. Burada markalı konut projelerinde metrekare fiyatlar 10 bin TL'yi aştı. Özellikle Beşiktaş, Kağıthane gibi ulaşım ağı ve iş merkezlerinin sık olduğu bölgeler her zaman değerini korur. 2017'de daha da değerleneceği kanaatindeyim. 

AREMAS GAYRİMENKUL'DEN VEDAT ARSLAN:
Toplu ulaşım, metro, metrobüs, otobüs akslarının üzerinde ya da yakınında olan bölgeler ve bu bölgelerdeki projeler değerlenecek. Özellikle Anadolu Yakası'nda İstanbul Finans Merkezi'ne ve merkez bölgelere yakınlığı nedeniyle Sancaktepe bölgesi bir adım öne çıkıyor. Anadolu Yakası'nda yine İstanbul Finans Merkezi'ne komşu olan Barbaros Mahallesi ve Yeni Sahra'nın; Avrupa Yakası'nda ise Gültepe, Çeliktepe Sanayi Mahallesi bölgeleri değerlenecektir.

Şebnem Ber / Posta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181