"2017 gayrimenkulun yılı olacak"!
Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, sektörde geçen yılki performansı değerlendirdi ve bu yıla ilişkin öngörülerde bulundu. Ünal, 2016 yılında siyasi ve dış politika alanındaki gelişmelerin yansımaları ile ekonomik hayatta yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, tüm bunlara rağmen gayrimenkul sektörü ve genel ekonomik performansın iyi olduğunu vurguladı. Ünal, vatandaşların dövizlerini bozdurarak ekonomilerine sahip çıkmalarının da altını çizdi.

SATIŞLAR HIZLIYÜKSELDİ
Devletin faizler konusunda gösterdiği hassasiyetin de etkisiyle 2016'nın son çeyreğinde gayrimenkul satışlarında hızlı artışlar yaşandığını belirten Ünal, bunun 2017 yılı için de sektöre güven verdiğini söyledi. Ünal, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından konut satışlarında Ağustos'ta hız keserek yüzde 2'ye düşen yıllık artışın izleyen dönemde kredi faizlerinde sağlanan kolaylıklar ve vatandaşların ekonomiye sahip çıkması ile Eylül'de yüzde 17,8'e yükseldiğine dikkat çekti.

YÜZDE 4.5 ARTIŞ
Ünal, izleyen dönemde satışlardaki artışın ivme kazandığını, konut satışlarının Ekim ve Kasım aylarında geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 25,1 artış gösterdiğinin de altını çizdi. Ocak-Kasım dönemi itibariyle birikimli satış sayısının yüzde 4,5 artışla 1 milyon 198 bin 740 adede ulaştığını belirten Ünal, Ekim ve Kasım'daki ivmenin Aralık'ta devam etmesiyle, 1 milyon 350 bine yükseldiğini belirtti.


Akşam ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181