"2017 yatay geçer, 1.2 milyon konut satılır"
Türkiye'nin içerisinde bulunduğu duruma ve dünya ekonomisine baktıklarında 2017 yılında gayrimenkul sektöründe ciddi bir ivme yaşanmayacağını belirten EYC Grup İcra Krulu Başkanı ve Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik "2017 yılı da 2016 yılında olduğu gibi yatay geçer düşüncesindeyiz. Ev satışlarındaki adetsel tahminimiz ise; sıfır dairelerde 500 - 600 bin civarında satış olacağından yanadır. 2017 yılında ikinci el konutlarla birlikte toplamda 1 milyon 200 bin civarında konut satışı yapılacağını öngörüyoruz. Kısacası gayrimenkul sektörü var olan dinamiğinde ilerler gibi görünüyor" dedi.

2017 yılını için düşüncelerini paylaşan Çelik "2017 yılında da karlılık probleminin devam edeceğini düşünüyoruz. Nedeni ise, 2016 yılında yaşanan döviz kurlarındaki ciddi artışlar ve bu artışlardan kaynaklanan demirin, çimentonun ve enerji maliyetlerinin artmasıdoğal olarak inşaat maliyetlerinin de artmasına neden oldu. 2017 yılında da inşaat maliyetlerinin bir miktar daha artacağını ve bu artan maliyetleri karşılamak için firmaların satış fiyatlarının da bir miktar artacağını düşünüyoruz"diye konuştu.

Star Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181