"2017'yi yeni bir rekorla kapatacağız"!
Konut alımlarında vergi indirimi, 1 milyon dolar ve üzerinde taşınmaz yatırımı yapan yabancılara Türk vatandaşlığının verilmesi gibi düzenlemelerin Türkiye talebini artıracağını belirten DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, özellikle yılın ikinci yarısından sonra ilginin katlanacağım söyledi. Dumankaya, "Bu gelişmelerin etkisiyle konut sektörünün 2017 yılım yeni bir rekorla kapatacağına inanıyoruz" dedi.

3'üncü Havalimanı ve Ataşehir Finans Merkezi projelerini, "Türkiye'deki en önemli mega projeler" olarak tanımlayan Dumankaya, şunları anlattı:

"Türkiye, son 10 yılda hayata geçirilen köklü ekonomik reformlar sayesinde avantajlı bir konuma geldi. Yabancı yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapması için uygun yasal düzenlemeler sağlanarak güvenli bir ortam oluşturulması sağlanmaktadır. Bunlardan en önemlisi yabancı gayrimenkul yatırımcısına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı tanınması ve vergi muafiyetidir. Türkiye bürokratik engellerin büyük ölçüde kaldırılması ve vergi sisteminde iyileştirmelerin sağlanması sayesinde dünyanın önde gelen yatırım merkezlerinden biri haline gelmiştir."

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı'na dair değerlendirmelerde bulunan Dumankaya, Türk gayrimenkul sektörünün global imajını bu fuarla güçlendirdiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Dumankaya, "Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 Fuarı her sene olduğu gibi bu sene de ülkemiz adına çok verimli geçti. Birçok yabancı yatırımcıyla bir arada olma fırsatı yakaladığımız fuarda, Türk firmalarının ortaya koyduğu projelerin büyük ilgi ve alaka görmesi bizleri oldukça gururlandırdı" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakam Mehmet Özhaseki ile birlikte "İstanbul Çadırı"mn açılışım yaptıklarını hatırlatan Dumankaya, çadırın ziyaretçi akınına uğradığım vurguladı.

Dumankaya, "Zor bir sene geçirmemize rağmen Türkiye gayrimenkul pazarı fırsat üretmeye devam etti. Bu sene sektörün tüm oyuncularına, özellikle yurt dışında ülkemizin temsili için önemli görevler düşüyor. Hep birlikte el ele verip, güçlü projelerle, değişik platformlarda Türkiye'nin bir fırsatlar ülkesi olduğunu tüm dünyaya anlatmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kesintisiz manzarası var

DKY Sahil projesiyle ilgili de bilgi veren İbrahim Dumankaya, "Projemiz toplamda 23 katlı 2 blok ve 138 konuttan oluşan, bin metrekare proje alanına, 34 bin metrekare inşaat alanına sahip. DKYSahil'in en önemli ve ayrıştırıcı özelliklerinden biri Kadıköy'den Pendik'e kadar uzanan 12 km'lik sahil yoluna paralel olan ilk parselde konumlanıyor olması. Sahil yoluna paralel ilk parselde konumlandığımız için projemizdeki tüm daireler her daim kesintisiz deniz manzarasına hakim olacak" dedi. Bu projede + 1.5 konseptini uyguladıklarını anlatan Dumankaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Projemiz hem mutfak hem de salondan girişi bulunan kayar katlanır camla kapatıldı. Bu balkonların içinde kendine özel radyatörü bulunuyor. Bu bölüm fonksiyon olarak balkondan daha fazlasını sunuyor. Açılır kapanır camlı sistemi ve radyatörü sayesinde hem yaz hem de kış mevsiminde kesintisiz kullanım sağlayan bir alan olduğu için 2+1 odalı bir daireyi 2+1.5 odalı bir daireye dönüştürüyor. Biz de bu sebeple 'buçuk' konsepti olarak nitelendiriyoruz."

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181