'2018'de gayrimenkul sektöründe pozitif rüzgarlar esecek'!
Gayrimenkul sektöründe 2017 yılı yatırımlarını değerlendiren Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, inşaat sektörünün Başkentte en verimli dönemlerinden birini geçirdiğini söyledi. Nüfusa oranla en çok konut satışı yapılan ilin Ankara olduğunu belirten Taylan, "2017'de aldığımız verim tahmin ettiğimizden yüksekti.

Arz-talep dengesi referans alınarak hayata geçen projeler ilgi gördü" diye konuştu. Pozitif rüzgarın 2018'de de esmesine kesin gözüyle baktıklarını belirten Taylan, "Ankaralı gayrimenkule yatırım yapmayı seviyor. Kira gelirinin yüksek olması da yatırımcıyı cezbediyor" diye konuştu.

Cazibe kenti
Taylan, Ankara'nın coğrafi konumu ve kolay ulaşılır olmasının da gayrimenkul piyasasında avantaj sağladığını anlattı. Ankaralıların gayrimenkul yatırımı yapmak için farklı bir şehir arayışına girmediğini, çevre illerden yatırımcıların Ankara projeleri ile yakından ilgilendiğini ifade eden Taylan, "Ankara havaalanı, hızlı treni, üniversiteleri, hastaneleri, gittikçe güçlenen sanayi bölgeleri ve memur kenti olması sebebiyle gayrimenkul sektörü için bir cazibe merkezi" açıklamasında bulundu.

'Kentin her tarafı eşit geliyor'
Başkent'in her bölgesine ulaşımın kolay olmasının, şehrin her köşesinde inşaat projesi yükselmesi ile ilişkili olduğunu söyleyen Taylan, "Bugün baktığınızda eş zamanlı olarak Keçiören, Mamak, İncek, Etimesgut ve daha birçok yerde yeni projeler inşa ediliyor" diye konuştu. Ankaralıların daha çok doğduğu toprakta yaşlanmayı seçtiğim ifade eden Taylan, "Ankaralılar, kentin daha batısından ev alma imkanı olsa da önceliği kendi büyüdüğü mahalleye veriyor. Bu sayede Beytepe'de de Abidinpaşa'da da konutlar benzer oranda ilgi görüyor" diye konuştu. Ankara'da her keseye ve her yaşam tarzına uygun konut bulmanın mümkün olduğunu söyleyen Taylan, "Ankara, 'şehirler batıya doğru gelişir' tezini çürütüyor. Başkentin dört bir yanı eş zamanlı olarak gelişiyor, muhitine uygun konutlar inşa ediliyor" ifadelerini kullandı.

Neslihan Can / Habertürk Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181