3. Havalimanı çevresinde konut fiyatları artmaya devam ediyor!
İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı’nda çalışmalar hızla sürüyor. Yılda yaklaşık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanının ilk etabının 2017’de tamamlanması bekleniyor. Temeli 2014 yılının haziran ayında atılan projenin tamamının ise 2018 sonunda bitmesi hedefleniyor.

Yatırımcının gözü 3. Havalimanı projesiyle birlikte Arnavutköy ilçesi, Başakşehir ilçesi sınırları dâhilindeki Kayabaşı bölgesi ve Eyüp ilçesi sınırları içerisindeki Göktürk bölgesine çevrildi. Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi verilere göre bu üç bölgede de son bir yıllık fiyat artışı dikkat çekici.

3. Havalimanı çevresindeki nitelikli konut stoğu en gelişmiş bölgelerden biri olan Göktürk’te, satılık konutların metrekare ortalama fiyatı son bir yılda yüzde 31 artarak 6.226 TL’ye yükseldi. Kiralık konutlarda ise metrekare ortalama fiyat 23 TL’yi buldu.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçeceği güzergâh ve bağlantı yolları ile 3. Havalimanı’nın konumunun açıklanması sonrasında fiyatların yükseldiği bir diğer bölge olan Arnavutköy ilçesinde ise satılık konut fiyatları ise son bir yılda yüzde 19 artık göstererek 1.846 TL oldu.

Yüzde 52 Prim Yaptı
Kayaşehir bölgesi ise 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun açıklanması sonrasında en çok konuşulan bölgelerden biri olmuştu. Metro güzergâhında da olması sebebiyle konut talebinin çok yüksek olduğu Kayaşehir’de konut fiyatlarının yıllık artışı yüzde 52 oranında. Konutların ortalama metrekare fiyatı ise 2.500 TL. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181