3 yıl içerisinde lüks konut sektöründeki talep arzı geçecek!
Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen “Ev Üreticileri Fuarı 2017”de, önümüzdeki 3 yıl içerisinde lüks konut sektöründeki talebin konut arzından daha fazla bir artış göstereceği, yüksek gelir sahibi bireylerin %25’inin lüks konut satın alacağı ve %17’lik bir kesimin de lüks konutlarını satacağı öngörülüyor.

Dünya’nın ilk lüks konut pazarlama şirketi olan Coldwell Banker’in Türkiye’deki Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, Uluslararası Lüks Gayrimenkul 2017 raporunda açıklanan, dünyada yaşayan insanların zenginleşmesine ve zenginleşen insanların büyük bir çoğunluğunun sahip olduğu varlığı lüks gayrimenkule yatırmasına yönelik açıklamaya dikkat çekiyor. Arda, varlıklı insanların sayısının tüm dünyada artış göstermesi ile lüks konuta olan talebin de artacağını söylüyor.

Kuzey Amerika’da son 11 yılda gelir seviyesi %146 arttı
2016 yılında dünya genelinde 1.6 milyon hanenin net 10 milyon dolar servete sahip olduğunu belirten Ayşe Fügen Arda, “Bu rakam 2015 yılına göre yüzde 15, 2010 yılına göre ise yüzde 91 oranında bir artışı işaret ediyor. Dünyanın en varlıklı insanları, son 11 yılda gelirlerin yüzde 146 oranında arttığı Kuzey Amerika’da yaşamaktadır. Zengin nüfusun yüzde 20’si Avrupa’yı, yüzde 20’si ise Asya Pasifik bölgesini tercih etmektedir. Çin ise her yıl 100 milyon civarında yeni milyoner yaratmaktadır” diyor.

Lüks konut talebinde en çok güvenlik ve teknoloji ön plana çıkıyor
2014 yılında Los Angeles’ta, 2017 yılında Dubai ve Miami’de lüks konut uzmanlığı için eğitim alan Ayşe Fügen Arda, yapılan araştırmalar doğrultusunda lüks konut talep eden kişilerin, en çok özel hayatın gizliliğini sağlayan ve son teknolojiye sahip olan gayrimenkulleri tercih ettiğini söylüyor.

Arda, “Dünyada lüks konut satın alan kişilerin yüzde 82’si özel hayatlarının gizliliğinin kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ediyor. Bu da özellikle konut üreticileri için önemli bir fırsat yaratıyor. Özel hayatların gizliliği konusundaki ihtiyaçların karşılanması için lüks konut alıcıları evlerini uzaktan izleyebilecekleri emniyet ve güvenlik özelliklerinin varlığına dikkat ediyor. Yüksek gelire sahip bireyler kimlik hırsızlığı sonucunda ortaya çıkabilecek risklerin de farkında ve satın alacakları konutun bu endişeleri de bertaraf edeceği bir teknolojiye uygun olmasını arzu ediyor. Varlıklı tüketiciler, konutlarında merkezi bir network üzerinden güvenilir bir şekilde kontrol edeceği akıllı ev teknolojisine ve internet bağlantılarının varlığına da önem veriyor. Alacağı site içindeki değerler ve yaşam tarzları da yüksek gelir sahibi bireylerin satın alma kararı üzerinde etki edecek önemli faktörler olarak ortaya çıkıyor. Son zamanlarda ise ev içerisinde yaşlıların hayatlarını ve bakımlarını kolaylaştıracak unsurların mevcudiyeti de insanların ev seçerken göz önüne aldığı faktörlerden biri oluyor” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181