50 bin ev 0.70 faiz 120 ay vade fırsatı ile alıcısını bekliyor!
Gayrimenkul sektörünün darbe girişimi sonrasında başlattığı kampanya atağı devam ediyor. 50 bine yakın konut yüzde 0.70 faiz ve 120 ay vadeyle satılırken, kişiye özel ödeme imkanı da sunuluyor. Gayrimenkul sektöründe satışlar hız kesmiyor. Sektörün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonominin çarklarının dönmesi için başlattığı kampanya atağı devam ediyor. Önce Emlak Konut GYO, ardından Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) tarafından başlatılan uygun ödeme koşullu kampanyalar konut alıcısından büyük ilgi gördü. Yalnızca Ağustos için planlanan kampanya gelen talep üzerine Emlak Konut tarafından yıl sonuna kadar GYODER tarafından da 15 Ekim'e kadar uzatıldı. GYODER'in kampanyası resmi olarak son bulsa da konut üreticileri aynı koşullarda ev sahibi yapmaya devam ediyor.

Bankaya dönüş
Kampanyalarda ilk adımda peşinatlar yüzde 25'ten yüzde 20'ye çekilirken, 120 ay 0.70 vade oranı ile satış yapılıyor. Buna ek olarak şirketler kendi bünyelerinde ödeme planları da sunarak konut alıcının elini rahatlatıyor. Geçen yıl 1 milyon 289 bin konut satılırken, bu yıl da rekor bekleniyor. Bu yıl 9 aylık rakamlara bakıldığında 935 bin 811 konut satıldı. Bunun 303 bin 381'ini kredili satışlar oluş turdu. Bankaların Ağustos'ta kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesi, sektörde düzenlenen yüzde 0.70 oranlı kampanyalar, konut kredisinde banka payının yüzde 75'ten yüzde 80'e çıkarılması tüketiciyi kredili alıma yöneltti. Eylül'de satılan 108 bin 918 konutun 42 bini için kredi kullanıldı.

Meltem KARA/Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181