“500 konutluk dönüşüm projesi bizim vitrinimiz olacak”!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'ndeki arsalarının ihalesini tamamladı. Avrupa Konutları TEM projesinin yanında yer alan iki parsel için düzenlenen ihalenin ikinci oturumu kıran kırana geçti. Sektörde iş yapan sekiz firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif 350 milyon TL ile Fuzul Yapı ve Yol İnşaat iş ortaklığından geldi. Şirketin teklif ettiği idare payı ise 126 milyon lira. Ayrıca iş ortaklığı, teklifinin yanı sıra projeden 150 daireyi TOKİ'ye verecek.

BAŞAKŞEHİR DIŞINA ÇIKTI
Proje kapsamında yapılacak ilköğretim okulunun da TOKİ'ye devredilmesi planlanıyor. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, bunun Başakşehir dışında aldıkları en büyük ihale olduğunun altını çizerek, "Bu proje bizim vitrinimiz olacak" dedi. İnşaat çalışmalarına yıl sonunda başlayacakları bilgisini veren Faruk Akbal, "500 konutluk karma proje hedefliyoruz. Nisan 2017'de projeyi satışa çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

BU LOKASYONU ÇOK İSTEDİK
Kentsel dönüşüme odaklandıklarını belirten Faruk Akbal, "Bu bizim için kentsel dönüşümün ilk ayağı gibi olacak. İstanbul'un farklı ve gelişen kentsel dönüşüm alanlarını takip etmeyi, yeni projeler planlamayı düşünüyoruz" dedi. Gaziosmanpaşa'daki arsayı çok istediklerini anlatan Akbal, "Başakşehir'den sonra en çok prim yapan ilçe Gaziosmanpaşa. Buraya da değerini bulacak bir proje geliştireceğiz" diye konuştu.

YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK
Alt ve orta gelir grubuna yönelik konutlar yapabilmek için gelir getirici projelere devam ettiklerini söyleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, projenin hem hasılat paylaşımı hem de kentsel dönüşüm olacağını söyledi. Turan, "Hak sahiplerine olduğu yerden daire veriyoruz. Hem hasılat paylaşımı hem de yerinde kentsel dönüşüm yapıyoruz" dedi.

Seda TABAK / Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181