“6. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi”nde konu yeni finansman modelleri oldu!
Gayrimenkul sektöründe konsept projelerin lideri Sinpaş GYO’nun da ana sponsorlar arasında yer aldığı “6. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi”nde, inşaat ve gayrimenkul dünyasının yatırım ve finansman sorunları tartışıldı. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer: “Gayrimenkulün yıldızı İngiltere’de 36 GYO olmasına rağmen 56 milyar Euro işlem hacmi var. Bizde ise 30 GYO’nun 6 milyar Euro piyasa hacmi bulunuyor. Bu bizim geliştirmemiz gereken bir nokta. Sayıdan ziyade etkinlik ve verimlilik önem taşıyor.”

İstanbul’da gerçekleştirilen “6. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi”, Gayrimenkul, inşaat, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, portföy yönetimi ve bankacılık ile gayrimenkul değerleme sektöründen çok sayıda önemli ismi bir araya getirdi. Ana teması “Ticari ve Alternatif Gayrimenkulde Farklılık Yaratmak” olan ve 3 ana oturumdan oluşan zirvede ağırlıklı olarak gayrimenkul, yatırım ve finansı konuları ele alındı. Türkiye’nin gayrimenkul piyasasını daha da büyütüp geliştirebilmesi için nelerin yapılması gerektiği tartışıldı.

Gayrimenkulde Fark Yaratanlar Kazanıyor
Zirvenin ilk oturumunda “Ticari ve Alternatif Gayrimenkul Yatırımlarında Farklılık Yaratmanın Önemi” ele alındı. Oturumda, inşaat ve gayrimenkul sektöründeki standartların yükseldiği belirtilerek, alıcı ve yatırımcıların aynı yönde projeler arasında tercih yapmak durumunda kaldığı bir ortamda başarı için fark yaratmanın önemi vurgulandı. Özellikle yabancı yatırımcıların tema, kalite ve vizyonuyla fark yaratan projelere yöneldiği ve satın aldığı belirtilerek farklılık yaratamayan ticari gayrimenkullerin satış ve kiralanmasında ciddi güçlüklerle karşılaşıldığı ifade edildi.

6. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nin 2. Oturumunun ana başlığı ise, “Ticari ve Alternatif Gayrimenkul Finansmanının Önemi ve Sektöre Olan Katkıları” oldu. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının yatırım ve finansman modelleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, ticari ve alternatif gayrimenkul finansmanının önemi ve sektöre olan katkılarını anlattı.

Seba Gacemer: Gayrimenkul sertifikası daha çok pazarlanmalı
Sinpaş olarak her zaman şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olduklarına dikkat çeken Seba Gacemer, bunun sektör açısından da bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Finansman modeli olarak son dönemde öne çıkan gayrimenkul sertifikalarına değinen Gacemer, bu modelin çok daha fazla pazarlamaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Gayrimenkul sertifikaları proje finansmanında son derece önemli… O projeden bir milyon on milyon veremeyenlerin faydalanabileceği müthiş bir ürün. İngiltere’yi bir tarafa koyarsak Avrupa’nın en çok konut satışı yapan ülkesiyiz. Bu çok büyük bir potansiyelimiz olduğunu gösteriyor. Bu potansiyeli daha da artırmak adına gayrimenkul sertifikalarını çok önemli bir girişim olarak görüyoruz. Gayrimenkul sertifikalarının daha fazla pazarlamaya ihtiyacı var‘’ dedi.

Seba Gacemer: Gayrimenkul Piyasasında etkinlik ve verim önemli
GYO sektöründe etkinlik ve verimliliğin çok önemli olduğunu belirten Gacemer sözlerini şöyle sürdürdü: “Gayrimenkulün yıldızı İngiltere’de 36 GYO olmasına rağmen 56 milyar Euro işlem hacmi var. Bizde ise 30 GYO’nun 6 milyar Euro piyasa hacmi var. Bu bizim geliştirmemiz gereken bir nokta. Sayıdan ziyade etkinlik ve verimlilik önem taşıyor. Türkiye’nin iç talepten kaynaklanan müthiş bir gücü var. Yapmamız gereken el birliği ile bu piyasayı nasıl finanse edebileceğimize odaklanmak.”

Zirvede gayrimenkul sertifikalarının toplu olarak projeleri finanse edebilmesini sağlamak için GYO’lara ve sektöre önemli rol düştüğü de öne çıkan başlıklar arasındaydı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181