77 yıllık köklü bir deneyim: STFA Grubu
STFA Grubu olarak, 77 yıllık köklü bir geçmişe ve küresel boyutta bir deneyime sahibiz. Gerek yurt içi gerek yurt dışında başta inşaat olmak üzere, faaliyet gösterdiğimiz sektörlerin önemli aktörlerinden olmaya da devam ediyoruz. Şu an 8 bin çalışanı olan büyük bir aileyiz. Kurulduğumuz tarihten bu yana 24 ülkedeki projelerimizi başarı ile tamamladık. Son üç yıl içinde aktif pazarımıza 3 yeni ülke daha ilave ettik. Hem Jeografik pazar risklerini dengelemek hem de pazarımızı genişletmek için önümüzdeki yıllarda Türkiye, Körfez ve Kuzey Afrika yoğunluklu mevcut pazarlarımızın yanında Afrika geneli ve Yakın Asya ülkelerinde de faaliyetlerimizi artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz.  

Sürdürülebilir kârlı büyüme hedefi ile çalışıyoruz. Global düzeyde siyasi ve ekonomik krizlerin yol açtığı tabloları doğru okuma ve hızlı reaksiyon verebilmeye çok önem veriyoruz. 2011 ve sonrasında her yıl ortalama %20 civarındaki karlı büyüme hedefimizi koruyoruz. Umman, Katar, Suudi Arabistan, Fas, Irak, Kuveyt, BAE, Türkmenistan, Azerbeycan, Gürcistan, Namibya ve Türkiye'de önemli projeler yürütüyoruz. 2015 sonu itibarıyla toplam değeri yaklaşık 5 milyar ABD Doları (STFA payı 2 milyar ABD Doları) olan 12 projemiz ise halen sürüyor. STFA olarak; Yurtdışında bugüne kadar tamamladığımız 400'ün üzerindeki projeyle, gerek makine-ekipman gerek mühendis ve kalifiye insan kaynağı ile Türkiye ekonomisinde ihracata önemli katkı sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketini belirleyen Fortune 500 Türkiye 2015 listesinde, STFA İnşaat A.Ş. olarak; Faiz ve Vergi Öncesi Karlılığını (FVÖK) %522 ile en çok artıran firmalar arasında 17. sırada, %98 ile en çok ciro artışını sağlayan firmalar arasında ise 15. sırada yer aldık.

STFA İnşaat Grubu olarak; inşaat sektöründeki 77 yıllık deneyim ve profesyonelliğimiz ile yurtiçi ve yurt dışında önemli pek çok önemli projeye imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Son yıllarda ciromuzun %90'ını yurtdışı projelerinden karşılıyorduk. Son yıllarda Türkiye'de üstlendiğimiz İzmit Körfez Geçişi Projesi, Tüpraş İskele İnşaatı ve Yarımca Konteyner Terminali projeleri ile 2014 yılında bu oran yaklaşık % 50-50 olarak gerçekleşti.

Katar'da Doha Gold Line Metro projemiz devam ediyor, Mesaaieed Limanı projesinde ise tamamlanma aşamasına gelindi. Türkiye'de İzmit Körfez Geçişi ve TÜPRAŞ İskele İnşaatı yeni tamamlandı, Yarımca Konteyner Terminali projemizde tamamlanma aşamasına gelindi. Umman'da Taqah Limanı projesini yeni tamamlandı. Bid Bid Sur yol inşaatı, Khasab-Tibat Yolu Projesi, Salalah Deşarj Projesi, Musannah Arıtma Tesisi ve Musannah Balıkçı Barınağı Projeleri ise devam ediyor. Suudi Arabistan'da Dareen limanı projesi ve Juaymah İskelesi Projesi yeni tamamlandı. Kuzey Irak'ta Erbil Su Temin Sistemi ve Duhok Dağıtım Şebekesi projesi yakın zamanda tamamlanan projelerimiz arasındadır. Kuveyt'teki ilk projemiz olma niteliğini taşıyan Servis Limanları Projesi devam ediyor. Ayrıca Fas'ta ki ilk projemiz olan Safi Limanı Projesinde çalışmalar devam ediyor.

Gelecek vizyonumuz, sahip olduğumuz ana iş alanlarına daha da odaklanarak, yetişmiş ve yetkin insan gücümüzle kaynaklarımızı daha verimli kullanarak, yenilikçi ve dinamik yapımızla karlı sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır. 


Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet DEMİR 5 yıl önce

Tır Şoförüyüm Yurtdışı Şantiyelerinizde çalışmak istiyorum. Yurtdışı deneyimim var Evraklarım tam

Avatar
Ahmet DEMİR 5 yıl önce

Tır Şoförüyüm Yurtdışı Şantiyelerinizde çalışmak istiyorum. Yurtdışı deneyimim var Evraklarım tam

banner182

banner181