Afet Riski olan konut sahiplerine faiz desteği yapılacak!
Buna göre, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında konut ve iş yeri yapım ve edinme amaçlı gerçek ve tüzel kişilere kullandırılan kredilerde, faiz desteği sağlanacak kredi anapara tutarının üst limiti 100 bin liradan 125 bin liraya çıkartıldı. Daha önce bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı en fazla 500 bin lira iken söz konusu tutar 625 bin lira olarak yeniden belirlendi.

Değişiklik kapsamında, faiz desteği oranı ile kredi anapara üst limiti, kredinin sağlandığı tarihteki değerler esas alınarak kredi süresi boyunca uygulanacak ve değiştirilmeyecek. Kredi kullanacak hak sahipleri; güçlendirme, yapım ve edinme kredilerinden herhangi birini aynı anda hem bankalar nezdinde oluşturulan dönüşüm projeleri özel hesabından hem de bankadan kullanamayacak. Karar, 1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olacak. Faiz desteği, bankalardan 31 Aralık 2016'ya kadar sağlanacak krediler için uygulanacak. 

Posta Çukurova İnşaat Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181