Ağaoğlu, "TMSF'ye aktarılan projelere talip olabiliriz"!
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, FETÖ/PDY ilişkisi iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen ve satışa çıkarılacak inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini; ancak bu şirketlerin başlamış ya da bir kısmı tamamlanmış değil, henüz başlamamış projelerine yatırım yapabileceklerini söyledi.

‘DEĞERLENDİRME SONUCU İHALE SÜRECİNE GİRECEĞİZ’
TMSF, FETÖ/PDY’ye dönük soruşturma kapsamında 500’den fazla şirketin yönetimini devralmıştı. TMSF’ye devredilen şirketler arasında inşaat şirketleri Dumankaya ile Fi Yapı da bulunuyordu. Özellikle inşaat sektöründe yaşanan kayyum atamaları tüketiciler tarafından tedirginlikle karşılanmıştı. Hükümet yetkilileri daha sonra yaptıkları açıklamalarda tüketicinin bu durumdan etkilenmeyeceğini söylemişlerdi.

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Ekim ayında konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bu işletmeler el konulduğunda tasfiye edilmeyecek, faaliyetlerine devam edecek belki üçüncü bir ele geçecek. Dolayısıyla bu işletmelerle iş yapanlar açısından bir tedirginlik olmasına gerek yok… Bu işletmelerle ilgili bir envanter çalışması yapılıyor. Değerleme sonucunda bir ihale sürecine gireceğiz” demişti. Bu kapsamda TMSF, 674 Sayılı KHK uyarınca satışa konu varlıkların satış işleminde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Vera Varlık ve Garanti Yatırım’ı yatırım danışmanı olarak görevlendirdi.

Reuters’ın Ağaoğlu Grubu’nun söz konusu şirketlerle ilgilenip ilgilenmeyeceği ile ilgili sorusu üzerine Ağaoğlu, “Şirketler satışa çıktığında bakabiliriz. Şartları ve detayları görmemiz gerekiyor. Ancak bu şirketlerin sadece henüz başlamamış projeleriyle ilgilenebiliriz” dedi ve ekledi:

“Ağaoğlu markası olarak yaptığımız projelerde kendi standartlarımız var. Bu standartları başlamış, bir kısmı tamamlanmış bir projede uygulamamız zor. Bu nedenle sadece başlamamış projelerle ilgileniriz.”

Ağaoğlu’nun inşaatı devam eden mevcut projeleri arasında Maslak’ta Maslak 1453, Ataşehir’de ise My Newwork bulunuyor.

AĞAOĞLU 2017’DE İSTANBUL’DA 4 YENİ PROJEYE BAŞLAYACAK
Ağaoğlu Grubu’nun “Maslak 1453” projesi kapsamında Suudi yatırımcı Abduljawad Holding ile Tayland merkezli lüks rezidans işletmecisi Dusit International arasındaki imza töreninde 2017 ile ilgili beklentilerini anlatan Ağaoğlu, gayrimenkul ve enerji alanlarında somut yatırım planları olduğunu söyledi. Ağaoğlu, İstanbul’da dört gayrimenkul projesini hayata geçireceklerini, enerji alanında ise Yalova ve Konya santrallerini devreye alacaklarını belirtti.
Ağaoğlu, “İnşaatta Bakırköy’deki projemizde yasal sıkıntı yaşandı. Ama ben çözüleceğine ve önümüzdeki yıl onun başlayacağını düşünüyorum. İki proje Avrupa yakasında, iki proje de Anadolu yakasında olmak üzere önümüzdeki yıl içinde dört yeni projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Suudi Arabistan merkezli Abduljawad Holding ile de ortak bir gayrimenkul projeleri olduğunu belirten Yeniköy’de villalar ve küçük bir otelden oluşacak projede yüzde 50-50 ortaklıkları bulunduğunu söyledi. Bürokratik engeller nedeniyle projeye başlama sürecinin uzadığını belirten Ağaoğlu, sorunun çözüldüğünü ve 2017’nin ilk çeyreğinde projeye başlamayı planladıklarını söyledi.

Enerji alanında da somut projeleri olduğunu belirten Ağaoğlu, “Yalova Esenköy’deki 75 MW’lik rüzgar enerjisi santralimizin ihalesini geçen hafta yaptık. 2017’nin sekizinci ayında devreye alacağız” dedi ve ekledi:

“2016 içinde Seferihisar rüzgar santrali ile Amasya’daki hidroelektrik santralini devreye aldık. Önümüzdeki yıl Yalova üretime başlayacak. Peşinden, Konya Sertavul’daki rüzgar santrali projemiz devreye girecek. Şu anda lisans aşamasındayız. Bu yatırımların tutarı takribi 1.2 milyar euro. Bunlar start aldı, devam ediyor.”

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181