Ahmet Pelit'ten Ankara inşaat sektörü yorumu!
Uzun yıllardır çalışmalarını Ankara'da sürdüren Ahmet Pelit, başkentin inşaat sektöründeki hızlı gelişimini değerlendirdi.

Şehirleşme konusunda Ankara'daki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ankara, özellikle son 5 yıldan bu yana çok değişti. Şehir dışında yaşayan arkadaşlarım Ankara'ya her gelmelerinde kentteki değişim karşısında oldukça şaşırdıklarını söylüyorlar. Kent büyüyor, modern bir görünüme bürünüyor ve bu durum Başkent'in değerini oldukça artırıyor. Konut alıcısının tercihleri de modern zamanın getirdikleriyle beraber yenilendi. Konutların, yaşamlara değer katması isteniyor artık. Pelit İnşaat olarak biz de bu gelişimin her zaman yanındayız. Aynı zamanda yeni yerleşim yerleri de ortaya çıkarken, hayata geçirilen yeni nesil projeler sayesinde kent için önemi olan bölgelerin de yeniden değeri arttı. Çok yakın zamanda sahiplerine teslim etmeye başlayacağımız One Tower Diplomatique projesini, Ankara'nın en özel yerlerinden Oran'da hayata geçirdik. Projeye başladığımızda Oran, konut projeleri için bugünkü kadar gözde değildi. Ancak inşaatımız yükselerek, kendini göstermeye başladıkça Oran'ın değeri yeniden artmaya başladı. Bölge, bizden sonra çok farklı konut projelerine de ev sahipliği yapmaya başladı.

Ankara konut sektörü İstanbul'a rakip olabilir mi?
Bence "İstanbul Ankara'ya rakip olabilir mi?" diye sorulmalı. Ankara'daki konut kalitesi ne İstanbul'da ne de Türkiye'nin başka bir kentinde yok. Malzeme kalitesinden, konut metrekarelerine; sosyal donatı alanlarından, peyzajına üretilen projelerin tüm detayları, dünya standartlarına ulaşmış durumda. Önümüzdeki dönemde Ankara inşaat firmaları ve projelerinin ismini yurt dışında daha fazla duyacağımıza inanıyorum.

Sizi başarıya götüren süreci nasıl tanımlıyorsunuz?
Bir kere çalışma disiplini şart. Öngörüler ve uyumlu çalışma ile disiplini birleştirdiğinizde başarı kendiliğinden geliyor. Bir de sürekli işinizin başında olmalısınız. İşin başında olup, doğru projelerde, doğru adımlar atınca başarı da kendiliğinden geliyor. Genel bir kitleye hitap eden projeler hayata geçirdiğiniz için çok yönlü düşünmeli, herkesin kendini bulabileceği, rahat edebileceği işlere imza atmayı ön planda tutmak gerekiyor.

Sabah Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre 7 yıl önce

Altındağ neden bu kadar hızlı gelişmiyor özellikle otoban çevresi

banner182

banner181